Bekervoetbal: Graaf Willem II VAC mag verder dromen, einde toernooi KMD en BSC’68

Op Ons Nieuw Erf bezocht Sportclub Feyenoord BSC’68. De Rotterdammers keerden met een ruime zege huiswaarts. Ook KMD kon het niet bolwerken tegen Zwaluwen Vlaardingen en moest het bekertoernooi verlaten. Graaf Willem II VAC bereikte de derde ronde dankzij een nipte zege op NSVV.

Tekst: Roland van der Linden

BSC’68 – sc Feyenoord

De thuisploeg bood tegen het sterke Rotterdamse team in de eerste helft goed weerstand. Na een 0-1 achterstand bepaalde Falco Henzen de ruststand op 1-1. Sportclub Feyenoord kreeg een aantal goede kansen, maar ook BSC’68 had drie mogelijkheden om te scoren. In de tweede helft werd het verzet van de ploeg van Abdullah Sari (foto) gebroken en liepen de bezoekers weg naar 1-5.

Graaf Willem II VAC – NSVV

Binnen vier minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de slechte start herpakte Graaf Willem II VAC zich en kwam halverwege de eerste helft terug tot 1-2 door een treffer van Luuk Evenhuis. Tien minuten in de tweede helft kwam Graaf Willem II VAC langszij dankzij Leo Dijkhuizen. Het duel leek op weg naar een verlenging, maar Laurens Bentvelzen schoot vlak voor het eindsignaal de 3-2 op het scorebord.

Zwaluwen Vlaardingen – KMD

KMD moest, zoals verwacht, het onderspit delven tegen Zwaluwen Vlaardingen, dat in de Vierde Divisie uitkomt. Na een goede eerste helft waarin de Wateringers de schade beperkt hielden tot een 2-1 achterstand, liep de score na de rust op. Met drie treffers sloot de thuisploeg het duel af met een 5-1 overwinning.

 

Lees verder