Manchester City speler Nathan Aké genomineerd voor prijs ‘Haags Sportman van het jaar’

Nathan Aké (foto) is door een vakjury genomineerd voor de titel Haags Sportman van het jaar. Met zijn team Manchester City veroverde Aké afgelopen seizoen de negende titel in de Premier League, maar won ook de Champions League. Hoewel hij in Voorburg is opgegroeid en bij Wilhelmus zijn eerste stapjes op het voetbalveld zette, komt hij in aanmerking voor de prijs omdat hij in Den Haag is geboren.

Tekst: Peter Petit

In deze categorie heeft Aké af te rekenen met surfer Luc van Opzeeland en freerunner Tangui van Schingen. Vorig jaar werd de nu in Turkije bij Corum voetballende Thomas Verheydt vanwege zijn goede spel bij ADO Den Haag, verkozen tot Haags Sportman van het jaar. Bij de coaches behoort Sarina Wiegman, bondscoach van het nationale Engelse vrouwenteam, wederom tot de genomineerden voor de titel Haagse Sportcoach van het Jaar, een titel die zij in 2022 ook al veroverde. Bij de scheidsrechters strijden Ian Small, Ralph Stevens en Peter de Haan om de titel. Hier zitten geen voetbalarbiters bij.

Stemmen

De genomineerden in de categorieën, sportman, sportvrouw, talent, ploeg, coach en scheidsrechter, staan de komende weken op grote banners in de atriums van zowel Sportcampus Zuiderpark als het stadhuis. Wie er dit jaar met prijzen vandoor gaan, wordt bepaald door zowel een vakjury als door inwoners van Den Haag. De inwoners kunnen tot en met 5 december HIER hun stem uitbrengen.

Op maandag 18 december worden de Haagse sportkampioenen tijdens het Haags Sportgala 2023 in Sportcampus Zuiderpark in het zonnetje gezet. De presentatie is in handen van Bas Muijs.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder