Warming-up 4e Divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,Arbeid en strijd leveren om te winnen”

Kunst- of natuurgras is een groot verschil om op te voetballen. Vorige week tegen vv Capelle zorgde een plas water op het natuurgras mede voor de 1-0 achterstand van RKAVV. Komende zaterdag om 15.30 uur op het vertrouwde kunstgras moet in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop gewonnen worden tegen vv Heerjansdam.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV presteert dit seizoen niet constant genoeg. Verrassende overwinningen wisselen zich af met onverwachte verliespartijen. In de huidige competitie zijn de krachtsverschillen minimaal. Afgelopen zaterdag won vv Capelle verdiend van RKAVV door twee doelpunten van ex-prof Dennis van der Heijden. De komende tegenstander van de Leidschendammers, vv Heerjansdam, verloor met 1-2 van vv Smitshoek en staat nu op de laatste plaats met acht punten uit elf wedstrijden. RKAVV heeft tien punten meer, maar speelde ook twee wedstrijden meer. Trainer Peter Klomp (foto) vond de nederlaag tegen Capelle verdiend en vindt dat er zaterdag gewonnen moet worden.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen vv Capelle?

,,De wedstrijd was in de eerste helft in balans. In de tweede helft maakten wij zowel verdedigend als aanvallend meer fouten dan Capelle. Na de vroege achterstand in de tweede helft had Capelle de wedstrijd onder controle en hebben wij terecht verloren.”

vv Heerjansdam won pas één keer. Winnen moet kunnen?

,,Winnen moet en kan elke wedstrijd, maar de verschillen zijn klein. Heerjansdam is een agressief spelende ploeg, die met veel arbeid en intensiteit veel kan compenseren. Het is een hecht en hardwerkend team dat weinig goals tegen krijgt. Het is wat mij betreft een ‘must win’, maar die behaal je niet zomaar in deze competitie. Wij moeten uitgaan van onze kwaliteiten, maar zeker ook arbeid en strijd leveren om dat te bewerkstelligen.”

Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Het is lastig om te voorspellen wat voor wedstrijd het wordt. Omdat het allemaal zo close is zijn momenten vaak bepalend hoe een wedstrijd verloopt. Ik moet zeggen, dat wij daar de laatste wedstrijden met name aanvallend niet goed en slim genoeg mee omgaan. Hopelijk lukt dat komende zaterdag een stuk beter en kunnen wij de eerste competitiehelft thuis afsluiten met een mooi resultaat.”

 

Lees verder