Overzicht 4D: FC Zoetermeer doet goede zaken met overwinning met grote cijfers op Maasdijk

FC Zoetermeer is de grote winnaar van deze tiende competitieronde in 4D. Het verpletterde Maasdijk met maar liefst 6-1 en zag bovendien ook nog de concurrenten VDL en Quintus gelijkspelen. Grote man in de ploeg van hoofdtrainer Martijn de Zoete was Brandon Tichem die viermaal raak schoot.

Tekst: Peter Petit  (bijdrage: Eric de Wit) |  Foto’s: Aad van der Knaap, Sabine van Oosten & Eric de Wit

FC Zoetermeer – vv Maasdijk

Na twee weekenden punten te hebben ingeleverd moest FC Zoetermeer, koploper in de vierde klasse, het opnemen tegen Maasdijk, de nummer drie van de poule. Het onderlinge puntenverschil tussen beide ploegen was één in het voordeel van de thuisploeg. Met het zelfvertrouwen van de Westlanders zat het voor aanvang van dit duel wel goed, want Maasdijk had de laatste zes wedstrijden gewonnen. (Foto’s: Eric de Wit)

FC Zoetermeer begon direct sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een snelle score. In de zesde minuut keken de Westlanders al tegen een 1-0 achterstand aan. Een dieptepass van Emre Terledes werd opgepikt door Brandon Tichem, die de uitstekende Maasdijk-doelman Lars Veenman het nakijken gaf. Binnen het kwartier had de ploeg van hoofdtrainer Dennis van den Steen de schade weer hersteld en kwam Maasdijk op gelijke hoogte door een doelpunt van Nick van Vliet: 1-1. Na een klein half uur spelen was het toch de thuisploeg van hoofdtrainer Martijn de Zoete die op dat moment het betere van het spel had en opnieuw op voorsprong kwam. Opnieuw was het Brandon Tichem, die een vrije trap van net buiten het strafschopgebied binnen schoot: 2-1. Met deze stand zochten beide ploegen de thee in de warme kleedkamers op.

De tweede helft was nog maar nauwelijks in gang gezet of wederom Emre Terledes van FC Zoetermeer kon een voorzet van de linkerflank binnenschieten: 3-1. En het werd alleen nog maar erger voor Maasdijk, want twee minuten na de openingsgoal in de tweede helft verhoogde FC Zoetermeer opnieuw de score. Het werd 4-1 dankzij Nando Nauman. Maasdijk probeerde nog wel wat terug te doen, maar was in het geheel niet bij machte om het tij te keren. De Zoetermeerse goalie, Hylke van der Burg had allesbehalve een moeilijke middag, hij hoefde slechts een enkele keer in te grijpen. Brandon Tichem vond de 4-1 niet voldoende en schoot zijn ploeg, met opnieuw twee doelpunten, naar een 6-1 zege.

MSV’71 – SV DHL

Het lukt MSV’71 maar niet de broodnodige punten te pakken. Tegen DHL werd een 0-1 nederlaag geleden. Voor de Delftenaren scoorde Koen Vermeulen. De eindstand was reeds bij de rust bereikt. Met slechts vier punten zit de equipe uit Maassluis in de hoek waar de klappen vallen.

RVC Celeritas-VV SEP (foto’s onder: Sabine van Oosten)

Ook na de comeback van het duo Jergo Leijdekkers en Roger Smees lukt het hekkensluiter RVC Celeritas maar niet om te winnen. Na het gelijke spel van vorige week werd dit keer thuis tegen SEP met 3-4 verloren. Bij de rust was de stand nog in evenwicht: 2-2. Binnen twintig minuten stond de thuisploeg met 2-1 voor met als doelpuntenmakers Leijdekkers en Appie Tajdirti.  Dankzij een doelpunt van Bencho liep RVC Celeritas uit naar een 3-2 voorsprong, maar met nog een kwartier te spelen bracht Didier van Geenen beide partijen weer op gelijke hoogte: 2-2. De net ingevallen debutant Mike van Spaandonck scoorde in de 88e minuut de winnende treffer voor de ploeg uit Delft: 2-3. (Foto’s onder: Aad van der Knaap)

 

 

Lees verder