Richard Lansink veertig jaar lid van WIK en al meer dan twintig jaar voorzitter

Verenigingsvrijwilligers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo was afgelopen 7 december de landelijke dag van de vrijwilliger. Nu heeft de voetbalvereniging WIK heel veel mensen die niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. Leiders, trainers, lijnentrekkers, kantinemedewerkers, bestuursleden, schoonmakers, te veel om op te noemen.

Vrijwilligersaantallen variëren vaak, groeien mee als zoon of dochter gaat sporten, slinken vaak als deze stoppen of een andere interesse hebben gevonden, helaas. Maar bij WIK blijft een redelijk gedeelte van de vrijwilligersgroep intact. Vaak zijn deze toppers doorgegroeid van leider, voetballer, scheidsrechter naar andere functies, bijvoorbeeld als coördinator of (jeugd)bestuurder.

Onvermoeibaar

Maar bij WIK is er ook een grote groep mensen, dat al tientallen jaren onafgebroken en onvermoeibaar de spaarzame vrije tijd inzetten om de vereniging naar een hoger plan te tillen. Eigenlijk wordt alle andere vrijwilligers bij WIK tekortgedaan door specifiek één vrijwilliger in het zonnetje te zetten, maar er is och een uitzondering: De club zet graag voor het voetlicht voorzitter Richard Lansink, die dit jaar het 40-jarige lidmaatschap van de vereniging viert. Richard Lansink kon aardig een balletje tegenhouden als keeper en weert zich ook kranig aan de klaverjastafel, maar al gauw bleek hij ook kwaliteiten op bestuurlijk vlak te bezitten en trad hij toe tot het bestuur, eerst als bestuurslid en later als voorzitter van WIK, een rol die hij nu al meer dan twintig jaar vervult.

Afgelopen zaterdag, toen Sinterklaas met zijn Pieten ook WIK aandeed, stonden niet alleen de namen van de kindertjes in het grote boek van Sinterklaas, maar ook de naam van Richard Lansink. De Sint wilde niet zomaar voorbijgaan aan het 40-jarig lidmaatschap en had ook voor de voorzitter een cadeautje. Dat kreeg hij natuurlijk pas na het zingen van een liedje voor Sinterklaas. Richard Lansink wordt dan ook door de gehele WIK-gemeenschap bedankt voor zijn tomeloze inzet, en natuurlijk ook zijn vrouw Carla, de motor op de achtergrond.

(Foto’s: WIK)

Lees verder