Vertrekkende trainer Beerschot waarschuwt Dirk Kuyt

Volgens de Belgische voetbalpers wordt het voor de eind vorig jaar bij het Belgische Beerschot als hoofdtrainer aangestelde Dirk Kuyt (foto) been enorme uitdaging om promotie naar de hoogste klasse te bewerkstelligen.

Tekst: Peter Petit

De ‘ratten’ staan  in de Challenger Pro League weliswaar op een gedeelde eerste plaats met SV Zulte Waregem, maar volgens de naar LASK Linz vertrekkende hoofdcoach Andreas Wieland, is er binnen de tweede club van Antwerpen sprake van een chaotisch beleid.

Spijt

In de Belgische krant Het Nieuwsblad laat de vertrekken coach weten dat de oud-hoofdtrainer van ADO Den Haag bij een fantastische club met fantastische supporters terechtkomt. ,,Een sleeping giant! Maar in alle eerlijkheid, Beerschot heeft een foute eigenaar. Zij zijn een blok aan het been”, zo laat hij in de Belgische krant weten. Wieland laat weten mede vanwege deze situatie, met spijt in het hart, in te zijn gegaan op het aanbod van Linz.

Geldkraan

Beerschot is in handen van United World, de Saoedische groep rond prins Abdullah Bin Mosaad, die 75 procent van de aandelen van Beerschot bezit. ,,Maar hij is ook degene die de ontwikkelingen binnen de club tegenhoudt”, aldus Wieland. Zo heeft de prins de voorbije maanden al meermaals te kennen gegeven de club te willen verkopen. Ook is het contact van de eigenaar met de club behoorlijk vertroebeld, mede door het grote personeelsverloop binnen United World.

Scouting

Ook van scouting was bij Beerschot in de periode dat Wieland daar hoofdtrainer was geen sprake, hij moest volledig bouwen op zijn eigen netwerk. ,,Als er al een systeem was, dan is het inmiddels volledig ingestort. Bovendien heeft Saoedi-Arabië de geldkraan sinds vorige zomer volledig dichtgedraaid”, waarschuwt de Oostenrijkse trainer zijn opvolger.

Lees verder