ADO Den Haag moet in oefenduel buigen voor Como 1907

Het trainingskamp van ADO Den Haag in Zuid-Spanje zit er nagenoeg op. De ploeg sloot af met een oefenwedstrijd tegen het in Italië in de serie B uitkomende Como 1907. De ploeg van Darije Kalezic moest met 2-0 het onderspit delven.

ADO Den Haag speelde op het bekende Marbella Football Center tegen de nummer drie uit de serie B. In de basis bij de Hagenaars stonden onder meer Granli (foto) en Vigen. Deze spelers waren geblesseerd, maar inmiddels weer fit.

ADO Den Haag stond al snel op achterstand. Al na negen minuten scoorde Patrick Cutrone. Nadat doelman Tim Coremans een schot wist te keren, was hij in de rebound van Cotrone kansloos: 1-0. Como zette verder aan en hield ADO Den Haag, dat een paar keer goed weg kwam, onder druk. Het eerste gevaar voor ADO Den Haag kwam van Henk Veerman, maar zijn inzet vloog over het Italiaanse doel. Echt gevaarlijk kon de Haagse equipe echter niet worden.

Invallers

Na rust maakten in de ploeg Siereveld, Koudossou en De Bruin hun opwachting in de plaats van Granli, Van Hintum en Vigen. Como wisselde het volledige basisteam, maar ging wel heel erg sterk van start en binnen zes minuten was de 2-0 een feit via Marlon Mustapha.

Redding

Kalezic wisselde na ruim een uur spelen zes spelers. Eén van de invallers, de jonge Maikey Houwaart, kreeg een mogelijkheid, maar schoot naast. Ool Koudossou kreeg nog een dot van een kans om iets terug te doen, maar doelman Vigorito had een prima redding in huis. Het bleef derhalve in Marbella bij 2-0.

Opstelling ADO Den Haag:

Coremans; Asante (63. Ché), Granli (46. Siereveld), Waem, Van Hintum (46. Koudossou); Esajas (63. Gustina), Vigen (46. De Bruin), Van der Sande (63. De Bruin); Van Mieghem (63. Absalem), Veerman (63. Houwaart), Ideho (63. Sellouki).

(Bron: ADO Den Haag)

 

Lees verder