WIK op trainingskamp op Gran Canaria (3)

Voor WIK stond er op woensdag een oefenwedstrijd op het programma tegen het plaatselijk Futbol Gran Canaria (FGC). Het duel werd op het eerste veld van de Campo in Maspalomas gespeeld en stond onder leiding van een neutraal arbitraal trio uit Nederland, geregeld via Trainingskampen.nl.

Tekst: Ton Beije

De zon stond hoog aan de hemel en bij aanvang van het duel om half twaalf was het al zo’n 23 graden. Diverse nog op Gran Canaria verblijvende Hagenaars waren naar het duel komen kijken.

Achterstand

Ongelukkig kwam WIK op een 1-0 achterstand te staan. Gelegenheidsdoelman Riccardo Visser – normaal de sluitpost van het zesde elftal van WIK – moest zich gewonnen geven. De eerste doelman van de Zuiderparkers, Rico van der Kroft, kon namelijk niet mee, omdat hij als leerkracht voor de klas staat.

Buitenspelval

De buitenspelval was goed verzorgd bij WIK, want de Spanjaarden – die er vaak snel uit wilden komen – stonden regelmatig buitenspel. WIK kreeg kansjes om langszij te komen, maar Futbol Gran Canaria kreeg vlak voor rust een dot van een mogelijkheid, maar de bal werd naast geschoten.

Bij rust dus 1-0 en trainer Geoffrey van Loenen hield zijn mannen voor dat ‘een doelpunt voor WIK in de lucht hing’. Het was in ieder geval knap hoe WIK zich, na toch enkele zware dagen (en nachten) in de warmte, staande hield. Aan doelpunten kwam WIK niet meer toe en FGC schoot nog een keer op de paal en zag dat Edouard Groos nog een keer fraai de bal van de lijn haalde. Een nipte 1-0 nederlaag in een uiterst sportieve wedstrijd, waar trainer Geoffrey van Loenen vrede mee kon hebben.

Donderdag een rustdag voor de mannen van WIK. Er staat dat een boottocht op het programma met een catamaran.

Lees verder