Shanique Dessing nieuwe aanwinst ADO Vrouwen tot einde seizoen

ADO Den Haag Vrouwen en PSV hebben een overeenstemming bereikt over de verhuur van Shanique Dessing. Hierdoor zal de technische vleugelspeelster tot het eind van het seizoen opnieuw het geelgroene shirt dragen.

Foto’s: Eric de Wit

Dessing is afgelopen dinsdag medisch gekeurd en sluit zich zodoende per direct aan bij de selectie van het trainersduo Alex Scholte en Stephan Vos in Portugal.

Dessing maakte, na vijf seizoenen in Haagse dienst waarin zij 68 keer in actie kwam en 11 keer wist te scoren, in de zomer van 2022 de overstap naar PSV. Daar tekende zij een contract dat haar tot juli 2025 aan de Eindhovense club verbindt.

Technisch Manager, Annabel Toorenburg, ziet de terugkeer van Shanqiue als een versterking voor ADO Den Haag: ,,We hebben Shanique onze jeugdopleiding zien doorlopen en vervolgens zien uitgroeien tot een volwassen, belangrijke speelster binnen ADO Den Haag. Met haar ervaring en technische kwaliteiten kan zij een grote rol spelen binnen dit team. We zijn daarom verheugd dat zij de tweede seizoenshelft wederom voor ADO Den Haag mag gaan spelen. Dit kan mede dankzij de bereidwilligheid van PSV om haar aan ons te verhuren.”

Shanique Dessing over haar terugkeer: ,,Het voelt voor mij nog altijd als thuiskomen hier. Ik ben daarom blij dat PSV en ADO Den Haag tot een overeenstemming zijn gekomen. Ik hoop hier weer veel minuten te mogen maken en kijk ernaar uit om de, voor mij, nieuwe gezichten deze week op trainingskamp te leren kennen, zodat we met een optimale voorbereiding naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kunnen gaan toewerken.”

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder