Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Beugelsdijk een mooie aanwinst”

Scheveningen begint in de Tweede Divisie zaterdag de strijd om de punten weer. De ploeg van trainer John Blok (foto) krijgt het al gelijk voor de kiezen, want het eerste duel in het nieuwe jaar is uit bij koploper Spakenburg.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen heeft de tweede seizoenshelft een belangrijk doel, zo snel mogelijk afstand nemen van de onderste regionen. Dan tref je het niet als je gelijk moet beginnen bij de trotse koploper Spakenburg. Trainer John Blok: ,,Met Spakenburg treffen we inderdaad meteen een absolute topploeg, maar we moeten vooral naar onze eigen ploeg kijken. Daar zit het lastige natuurlijk vooral in de korte voorbereidingstijd en het feit dat we deze week heel weinig hebben kunnen doen door de vorst.”

Ritme

Gelijk de koploper treffen, het kan ook een voordeel zijn, ook Spakenburg heeft even stil gelegen wat competitieverplichtingen betreft. ,,We zullen allebei weer even in het ritme moeten komen”, weet Blok, die in het verleden eerder met zijn ploeg heeft weten te stunten in Spakenburg. Verder merkt hij op: ,,Een andere kracht is de breedte van de selectie. Ze leveren niet in aan niveau als ze wisselen of spelers niet beschikbaar hebben.”

Maastricht

Scheveningen verbleef tijdens de winterstop enkele dagen in Maastricht. Blok: ,,Het weekend naar Maastricht was prima met een nuttige oefenpot tegen het gastvrije sv Meerssen. Het is alleen wel een andere invulling van het trainingskamp, omdat we maar één training en een wedstrijd hebben gehad. Toch denk ik dat het de ploeg goed heeft gedaan om even wat langer bij elkaar te zijn.”

Scheveningen heeft er in ieder geval ook een aanwinst bij, Tom Beugelsdijk. Blok: ,,Een mooie aanwinst natuurlijk, waarvoor we onze sponsoren ook dankbaar zijn.” De formatie van Blok is nog niet compleet. De Scheveningen-trainer: ,,Barry Rog, Ricardo de Vlugt en Jaimy Brute zijn gelukkig op de weg terug, maar zij zijn nog niet inzetbaar.”

 

 

Lees verder