DSO op trainingskamp op Gran Canaria

Vierde Divisionist DSO werkt momenteel een trainingskamp af op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria. Van een vakantiegevoel is echter geen sprake, want op de eerste dag werd meteen na het inchecken in het hotel op het strand een pittige training afgewerkt.

Deze training bestond onder andere uit sprintoefeningen, de befaamde Kerstboomloop en sprintjes. Na deze zware inspanningen vond er een voetvolley-toernooi plaats van zes teams verdeeld over twee velden.

Ook tijdens de tweede dag werd er op het strand stevig getraind, waarbij oefeningen voor de rompstabiliteit en de buikspieroefeningen werden afgewerkt. De steile helling naar de boulevard moest vervolgens in sprintvorm vijf keer worden afgelegd. Op speelse wijze stonden er daarna techniekoefeningen op het programma.

De derde dag stond vooral in het teken van een wedstrijd tegen Futbol Gran Canaria, die door DSO met 3-0 winnend werd afgesloten. Joren Zijlstra, Anouar Zibouh en Koen Jongejan waren de Zoetermeerse doelpuntenmakers.

Tevreden

,,We zijn als technische staf blij en tevreden hoe de groep het allemaal tijdens dit trainingskamp heeft opgepakt”, reageert Claudio Houtman vanuit Gran Canaria. ,,Er is door iedereen hard gewerkt en er was sprake van een goede discipline in combinatie met een stukje ontspanning. Kortom, een prima balans. Zeker als je bedenkt dat deze groep twee weken geleden te maken kreeg met het ontslag van de hoofdtrainer.”

Lees verder