Nieuwsflits Derde Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over de competitie in de Derde Divisie, waarin ook regiogenoot Quick uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Na Mathias de Smet vertrekt ook centrale middenvelder Jelco Schamp aan het einde van dit seizoen bij HSV Hoek. Schamp gaat in België bij zijn jeugdliefde Sport Kring Roeselare aan de slag. De speler, die ook als verdediger inzetbaar is, is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit Zeeuws-Vlaanderen. Met tot nu toe 49 officiële wedstrijden op zijn naam is Schamp niet meer weg te denken uit de basis van Hoek. Als jeugdspeler was de 22-jarige Schamp reeds actief op het Schierveld, de accommodatie van Roeselare, waar hij komende zomer weer met open armen zal worden ontvangen.

Vleugelaanvaller Claudio Kiala komt per direct het Heerlense Groene Ster versterken. De 26-jarige linkspoot woont vlak over de grens bij Maastricht in het Belgische villadorp Lanaken. Kiala, in het bezit van de Nederlandse nationaliteit, speelde als jong talent in Drenthe bij CVV Germanicus en kwam via het Belgische Royal White Star Bruxelles bij de jeugd van Roda JC terecht. De laatste twee seizoenen speelde Kiala in België, met als laatste club Eendracht Maasmechelen aan de Maas, uitkomende in de Eerste Provinciale klasse. De geboren Angolees speelde ook nog in Duitsland bij Inter Leipzig en in Nederland bij TEC Tiel, huidige poulegenoot van Groene Ster.

Lees verder