Warming-up 1e klasse C: Mooie duels RKDEO-Forum Sport en Die Haghe-FC Skillz

Van één duel is inmiddels al bekend, dat het niet doorgaat. Op de Pauwmolen is de ontmoeting tussen Wippolder en TAC’90 geschrapt vanwege de toestand van het veld. In Wateringen wacht de Westlandse derby tussen VELO en sv Honselersdijk. Een fraai affiche is natuurlijk RKDEO tegen Forum Sport.

Tekst: Ton Beije

RKDEO, de nummer drie op de ranglijst, heeft maar een punt achterstand op de leiders Forum Sport en Wippolder. Forum Sport komt nu op bezoek in Nootdorp. Beide clubs hebben zich goed kunnen voorbereiden op het begin van de tweede seizoenshelft in Zuid-Spanje. Gaat RKDEO de kop overnemen (Wippolder komt niet in actie tegen TAC’90) of pakt Bas Steffens (foto) met Forum Sport alleen de leiding in 1C?

Derby

sv Honselersdijk staat fraai op evenveel punten als RKDEO en gaat voor de Westlandse derby op bezoek bij VELO. De vraag is of het duel op gras (hoofdveld) of kunstgras (bijveld) wordt gespeeld. Ook hier geldt dat beide teams zich in Spanje hebben voorbereidt. Kevin van der Geest, die aan het einde van het seizoen bij VELO wordt opgevolgd door Dick Boereboom, kende met zijn ploeg een trainingskamp op Gran Canaria.

Spannend

FC Skillz, dat zich voorbereidde in Marrakech (Marokko) steekt een visite af op Ockenburgh bij Die Haghe, dat zich ook in Spanje voorbereidde op de tweede seizoenshelft. Voor sv Nootdorp geldt dat het snel punten moet gaan pakken, want met slechts drie punten sluit het de rij. De Nootdorpers krijgen Voorschoten’97 op bezoek. sv Den Hoorn, ook nog niet vrij van zorgen, speelt de uitwedstrijd bij het altijd lastige Valken’68, dat maar twee punten meer heeft.

In deze spannende eerste klasse C staat alles nog dicht bij elkaar – met uitzondering van sv Nootdorp – dus is het spannend hoe de ploegen uit de winterstop komen.

Lees verder