Marius van Mil is weer inzetbaar voor Excelsior Maassluis

Marius van Mil (foto) keerde afgelopen zomer terug bij Excelsior Maassluis, zijn vorige club voordat hij het profavontuur aanging bij ADO Den Haag. Hij kwam nog niet in actie voor de Tricolores, omdat hij de afgelopen maanden genoot van een geplande wereldreis.

De 21-jarige aanvaller uit Delft – die eerder door Excelsior Maassluis werd weggehaald bij sv Den Hoorn, wil echter de tweede seizoenshelft weer de doelpunten gaan maken voor de Tweede Divisionist. Door zijn spel en doelpunten in de hoofdmacht trok Van Mil de aandacht van betaald voetbalclubs. Het werd ADO Den Haag. In zijn eerste seizoen in de residentie kreeg hij enkele invalbeurten van trainer Ruud Brood. In maart 2022 hield een knieblessure hem bijna een jaar uit de roulatie. De toenmalige trainer Dick Advocaat had Van Mil niet nodig in de selectie. Hij had als grote concurrent toen Thomas Verheijdt.

‘Oude liefde’

Tijdens de winterstop van 2023 was er belangstelling van Katwijk en Quick Boys, maar Van Mil koos ervoor en nog te proberen bij ADO Den Haag. Omdat hij inzag dat een profloopbaan er niet inzat, koos hij weer voor ‘oude liefde’ Excelsior Maassluis, dat zijn inbrengen in de strijd tegen degradatie goed kan gebruiken.

Lees verder