ADO Den Haag bereikt overeenstemming met Jari Vlak

Haaglanden Voetbal kondigde eerder deze dag al aan, dat Jari Vlak op weg zou zijn van FC Emmen naar ADO Den Haag. De club bevestigt nu tot een akkoord te zijn gekomen met Jari Vlak. De 25-jarige middenvelder tekent een contract dat per direct in gaat en een looptijd heeft van 3,5 jaar, tot en met 30 juni 2027. Vlak komt over van FC Emmen, waar hij nog onder contract stond tot medio 2025.

Vlak genoot zijn jeugdopleiding bij FC Volendam, waar hij eveneens is doorgebroken in het betaalde voetbal. Na een succesvolle periode bij Volendam, waarin hij tot 72 officiële optredens kwam en zeven keer scoorde, maakte de middenvelder de overstap naar FC Emmen, waar hij sinds januari 2021 actief is. Bij FC Emmen is Vlak uitgegroeid tot een sterkhouder.

Joris Mathijsen met Jari Vlak

Naast dat hij de aanvoerdersband mocht dragen scoorde hij in de laatste 22 duels, zeven keer en gaf hij twee assists. In totaal speelde Vlak 119 wedstrijden voor de Emmenaren. Voor het uitduel tegen Top Oss is de middenvelder nog niet speelgerechtigd. Technisch Directeur Joris Mathijsen over de kwaliteitsimpuls die het contracteren van Jari Vlak met zich meebrengt: ,,Wij wilden onze selectie deze transferwindow nog versterken met een ervaren middenvelder, die er gelijk kan staan. Jari is zo’n speler. Hij heeft de afgelopen seizoenen grote stappen in zijn ontwikkeling gezet en bewezen een dragende kracht te zijn. We zijn daarom zeer verheugd dat we alsnog tot een akkoord zijn gekomen.”

 

(Foto’s: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor)

Lees verder