4e Divisie: HBS pakt knap met negen man punt mee bij Westlandia

Na twee overwinningen en een nederlaag tegen Forum Sport voor de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi hoopte Westlandia zondag voor eigen publiek de goede serie in de competitie voort te zetten. HBS had van de zeven voorgaande uitduels er vier gewonnen. Het beloofde een mooie clash te worden op de Hoge Bomen.

Tekst: Alex Pronk       |       Foto’s: Aad van der Knaap

Vorig seizoen had Westlandia op eigen veld weinig te vertellen tegen HBS, want toen verloren de Naaldwijkers met 1-5. Vooraf meldde Westlandia dat ex-prof Anass Achahbar (ooit 5 jaar actief bij Feyenoord) met een liesblessure op de bank zou beginnen. HBS trad met hetzelfde team aan als vorige week bij de gewonnen wedstrijd bij Poortugaal (1-2). De geblesseerde Marthijs Harthoorn en vakantiegangers Mink Hueting en Sem Reuser waren er niet bij.

In de eerste minuten leden zowel Westlandia als HBS veel balverlies op het middenveld en creëerden weinig kansen. HBS-er en ex-speler van Westlandia Jedsel Markes kreeg nog wel twee mogelijkheden, maar doelman Jordie van Leeuwen stond op zijn plaats. In de zeventiende minuut speelde Desley Bransen de bal verkeerd terug op zijn doelman, waar Niels van Pelt als een kippen bij was, maar hij kon net niet profiteren. Twee minuten later viel toch de openingstreffer, maar dan aan de andere kant. Na een prima voorzet van Sergi Roeleveld liet Ismail Afellah de bal even fraai in de kruising van het HBS-doel verdwijnen: 1-0.

In de 26e minuut een lange voorzet richting Jedsel Markes, die daarbij ongelukkig in botsing kwam met doelman Jordie van Leeuwen. Scheidsrechter Maarten ter Velden gaf een vrije trap aan de gastheren. Jedsel Markes maakte een opmerking richting de leidsman, dat hij de zaak wel van twee kanten moest bekijken. Arbiter Ter Velden meende het ‘K-woord’ te horen en toonde Markes vervolgens de rode kaart.

Na de rust scoorde Westlandia tot tweemaal, maar de treffers werden geannuleerd door de neutrale assistent-scheidsrechter Nico van den Berg vanwege buitenspel. Aan de andere kant kopte HBS-er Sieb Verheul de bal net over de sluitpost van Westlandia, waarna de bal op het dak van het doel belandde. In de 65e minuut brak Sergi Roeleveld van Westlandia door en werd door HBS-verdediger Jimmy Roberti neergehaald net voordat Roeleveld het zestienmetergebied wilde ingaan. Ook in deze situatie toonde de 24-jarige arbiter uit Zeewolde de rode kaart en mocht Roberti vroegtijdig de douche opzoeken.

HBS moest hierdoor met negen man verder tegen de elf van Westlandia. Iedereen verwachtte, dat Westlandia de aanval zou zoeken om de score op te voeren, maar niets bleek minder waar. Na een wederom afgekeurd doelpunt van Westlandia, kreeg juist het met negen man spelende HBS de grootste kansen, onder meer voor Niels van Pelt. Met één van de laatste pogingen werd HBS-invaller Manuel Francisco in de 86e minuut in het strafschopgebied door Kick Krom neergelegd. De arbiter trok geel en wees naar de stip. Vanaf elfmeter stuurde Niels van Pelt de Westlandia-doelman Jordie van Leeuwen de verkeerde hoek in: 1-1.

Westlandia schakelde nog een tandje hoger in de slotfase, zette druk op de HBS-defensie, maar in de stand kwam geen verandering meer. Het gelijke spel voelde voor de Naaldwijkers als een nederlaag, terwijl HBS dik tevreden was door met negen man toch nog een punt te pakken op de Hoge Bomen.

Lees verder