Rust bij Scheveningen, maar zorgen nemen toe

Waar Scheveningen jaren een prima start van de tweede seizoenhelft na de winterstop kende, loopt het tot nu toe zeker niet naar wens. Alle duels na de jaarwisseling in de Tweede Divisie werden verloren. Daarbij komt dat trainer John Blok ook volop moet puzzelen bij zijn opstelling.

Spelers die terugkomen van een blessure en afgelopen zaterdag raakte Blok ook nog eens verdediger Jari de Jong kwijt, die met een rode kaart eerder mocht gaan douchen. Daarbij komt ook nog het vertrek van een tweetal spelers naar Duitsland vlak na de winterstop.

Delano Gouda

Julian Markvoort Beke (kopfoto)was al ingegaan op een lucratieve aanbieding van het Duitse Kickers Offenbach en afgelopen week liet aanvaller Delano Gouda – sinds afgelopen zomer actief op Houtrust waar hij al voor de nodige doelpunten had gezorgd – weten, dat hij per direct overstapt naar het Duitse SG Barockstadt Fulda-Lehnerz, dat speelt in de Regionalliga SüdWest.

Kortom, het zit Scheveningen niet mee, al kreeg de ploeg tussentijds wel versterking met de komst van Tom Beugelsdijk. Van paniek is er nog geen sprake op Houtrust, maar logisch dat trainer Blok en zijn manschappen hopen, dat er snel een kentering komt in de resultaten en dat Scheveningen weer eens lachend van het veld kan stappen.

Komende zaterdag hoeft Scheveningen niet aan te treden voor een duel in de Tweede Divisie. Op Houtrust wordt dan wel een oefenduel gespeeld (aanvang 14.30 uur) tegen ADO Den Haag O21.

Lees verder