Beker: Bert de best (DSO): ,,RCL wil stunten, daar moeten wij voor waken”

Vierde Divisionist DSO gaat zaterdag, in het kader van de achtste finales van de districtsbeker, op bezoek bij tweedeklasser RCL in Leiderdorp.

Ondanks de degradatiezorgen nemen de Zoetermeerders het bekertoernooi serieus. ,,Bij het bereiken van de halve finale van dit toernooi word je tot het hoofdtoernooi toegelaten”, zegt Bert de Best (foto) namens de technische staf. ,,Dit levert de club ook dan een mooi geldbedrag op. Maar ook uit sportief oogpunt willen we verder bekeren. Jonge spelers zijn zich momenteel aan het ontwikkelen. Ik verwacht ondanks het niveauverschil een pittige wedstrijd, want ook RCL zal ervoor gaan. Zij willen graag stunten. Daar moeten wij voor waken.”

Balbezit

,,Wij gaan wel iets anders spelen”, vervolgt De Best. ,,We waren meer aan het tegenhouden dan echt aan het voetballen. We geven daarom meer aandacht aan het accent van spelen op balbezit. Hier hebben we op getraind. Dit ging bijzonder goed. Ook dat biedt voor zaterdag perspectief. Net als een aantal spelers die weer fit zijn.”

Jurian Koevoets en Jurdany Koster zitten weer bij de selectie. Timo Reinhardt is na een blessure op de weg terug. Faissal Zefri is nog geblesseerd. Het bekerduel begint zaterdag in Leiderdorp om 14.30 uur.

Lees verder