Warming-up 1e klasse C: FC Skillz en Wippolder azen op eerste periodetitel

Slechts twee duels zaterdag in de eerste klasse C. Maar wel wedstrijden waar veel op het spel staat. Zowel FC Skillz als Wippolder maken kans op de eerste periodetitel. RKDEO zit in de wachtkamer. Maar ook de tegenstanders van FC Skillz en Wippolder hebben – andere – belangen.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe is op sportpark Ockenburgh om half drie de gastheer voor FC Skillz. De bezoekers kunnen bij een ruime winst de periodetitel pakken, al is de formatie van trainer Oussama Bekkaoui (die deze week weer voor een jaar heeft bijgetekend) wel afhankelijk van het resultaat bij de andere wedstrijd in deze klasse tussen Wippolder en TAC’90.

Aansluiting

Die Haghe ging vorig week nipt onderuit bij LFC en staat voorlaatste. Het team van trainer Marcel Koning, dat geplaagd wordt door blessures, zou bij winst wel de aansluiting bij de onderkant van de middenmoot krijgen, waar nu VELO en Voorschoten’97 staan met vier punten meer dan Die Haghe. Sv Nootdorp, dat dit weekend niet in actie komt voor de competitie, sluit de rij met slechts zes punten.

Feestje

Wippolder, dat slechts twee punten achterstaat op leider FC Skillz, speelt zaterdag om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen TAC’90. Pakt de ploeg van trainer Mark Moen (foto) de volle buit, dan kan er een feestje worden gevierd op De Pauwmolen, want dan is de eerste periodetitel een feit. Voor trainer Arie van der Padt blijft het de uitdaging om TAC’90 als eersteklasser te verlaten. TAC’90 staat nu derde van onderen. De ploeg grossiert in gelijke spelen en dat zet te weinig zoden aan de dijk. Er is slechts driemaal verloren, maar ook is de ploeg van Van der Padt slechts twee keer als winnaar van het veld gestapt. Een wedstrijd dus die voor beide partijen van groot belang is.

Haaglanden Voetbal besteedt uiteraard aan beide wedstrijden ruim aandacht met een verslag en foto’s.

 

 

Lees verder