Oefenvoetbal: RKDEO legt voor rust basis voor winst op BSC’68

RKDEO en BSC’68 hebben donderdagavond in Nootdorp een oefenduel tegen elkaar gespeeld. Na een 3-0 stand bij rust, eindigde het duel na negentig minuten met een 3-1 stand. Beide teams staan in hun klasse op een gedeelde eerste plaats, BSC’68 in de derde klasse en RKDEO in de eerste.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO schoot sterk uit de startblokken, want al na zes minuten wist Sven van Noppen de bal met een lobje over de BSC’68-doelman in het vijandelijke net te laten verdwijnen: 1-0. Na een kwartier werd de voorsprong verdubbeld. Olaf Kramer vond met een breedtepass Irian Boeschoten, die met een schot vanaf de zestienmeterlijn de 2-0 voor zijn rekening nam.

Nog geen twee minuten later kon RKDEO weer juichen. Op aangeven van Robin Schaareman liet Sven van Noppen de bal in het BSC’68-doel verdwijnen: 3-0. Halverwege het eerste bedrijf kreeg BSC’68, de ploeg van trainer Sari, dé kans enigszins terug te komen in de wedstrijd. Door een overtreding van Daniël Prieto in het strafschopgebied, mocht BSC’68 een elfmetertrap nemen, maar invaller-doelman Winston Luijs stopte de pingel.

Met de 3-0 stand gingen beide teams aan de thee. In de tweede helft drong RKDEO niet echt meer aan en wist ook niet meer te scoren. Dat lukte wel aan de ploeg uit Benthuizen. Guido de Peinder ging met de bal richting achterlijn, trok op maat voor en Kaan Sari wist de eer voor de bezoekers te redden: 3-1.

Lees verder