Beker: Graaf Willem II/VAC verder na beter nemen pingels dan Westlandia (zo)

Een spannende wedstrijd op de Roggewoning. Derdeklasser Graaf Willem II/VAC mocht het opnemen tegen de zondagploeg van Westlandia, uitkomend op niveau Vierde Divisie. Op papier zou dit een makkelijke winst moeten zijn voor Westlandia, maar niets bleek minder waar.

Tekst : Jay Jay de Vos van Steenwijk

Graaf Willem II/VAC had het thuisvoordeel mee en speelde op het vertrouwde sportpark de Roggewoning. De thuisploeg had moeite met Westlandia en de bezoekers hadden weer moeite met scoren. Bij rust gaf het scorebord een stand van 0-0 aan. Uiteindelijk wist Dinand Kuhn (foto) de Naaldwijkers op voorsprong te schieten in de tweede helft.

Voorzet of lob?

Niet lang hierna wist Graaf Willem ook het vijandelijke doel te vinden. Was het een voorzet of een bewuste lob? Het maakte Luuk Evenhuis niet uit, want de bal verdween in het Naaldwijkse doel en stonden beide teams weer op gelijke hoogte: 1-1. Graaf Willem was terug in de wedstrijd en wilde meer dan alleen een gelijkspel. Toch was het Kai Verbeek die de beslissende treffer leek te scoren voor Westlandia: 1-2. Maar daar was Jelle van Staveren, die in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde voor de gastheren: 2-2.

Pingels

Omdat het een bekerwedstrijd was, werden er na het eindsignaal strafschoppen genomen. Graaf Willem bleek hierin beter te zijn en won de penaltyreeks met 4-3. De keeper van Graaf Willem werd na de wedstrijd tot Man of the Match uitgeroepen door zijn goede keeperswerk tijdens de wedstrijd en door drie reddingen in de penaltyreeks.

Lees verder