Beker: HBS aan één treffer genoeg in uitduel tegen Rhoon

Vierde Divisionist HBS heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker. Het team van trainer Ekrem Kahya had genoeg aan één treffer voor rust in de uitwedstrijd tegen Rhoon, dat zich niet zomaar gewonnen gaf.

Tekst: Ton Beije

HBS kwam goed uit de startblokken en zette veel druk op de defensie van Rhoon. De gastheren opereerden voorzichtig en hielden ook veel spelers achter de bal. De eerste grote kans was ook voor HBS. Luca van Leeuwen zag – na een goede combinatie met Ebi Broug – de doelman van Rhoon zijn inzet knap onschadelijk maken.

Lat

Ook in het verloop van het eerste bedrijf speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg. Toch kreeg ook Rhoon een kans en mocht het een aantal hoekschoppen nemen. In de problemen kwam de HBS-defensie echter niet. Pech hadden de bezoekers bij een kopbal van Koen Starrenburg, die op de lat belandde. Ook Noa Abid had geen geluk en beproefde het aluminium van Rhoon. Het leek afwachten wanneer HBS de leiding zou nemen. Luca van Leeuwen was er weer dichtbij na een voorzet van Sieb Verheul, maar vooralsnog bleef de 0-0 stand staan op het scorebord.

Nadat eerst Sieb Verheul alleen voor de doelman verscheen, maar niet succesvol was, viel dan eindelijk nog voor rust de openingstreffer voor de Kraaien. Ebi Broug (foto) zette de equipe van Kahya op een 0-1 voorsprong.

Blessure

In de tweede helft had Koen Starrenburg aan Haagse zijde de pech, dat hij het veld moest verlaten met een hamstringblessure. De magere 0-1 voorsprong voor HBS, gaf Rhoon het geloof dat er wellicht nog iets te halen viel. Voorzichtig begonnen de gastheren wat aan te dringen. Zij claimden zelfs een strafschop, maar de scheidsrechter ging daar niet op in. Bijna was het toch ineens 1-1, nadat Brayen Bröcker de bal te kort terugkopte op de doelman, maar Anouar Azoum had een prima redding in huis.

Rood

Rhoon bleef erin geloven en scoorde ook de gelijkmaker, maar er was duidelijk sprake van buitenspel. De scheidsrechter nam dan ook het vlagsignaal van zijn HBS-assistent Ronald Schildkamp over en annuleerde de treffer. Kaarten bleef de thuisploeg niet bespaard en daar zat ook een prent bij na een te late overtreding op Bas Oostlander.

In de stand kwam geen verandering meer en zo plaatste HBS zich bij de laatste zestien.

Lees verder