Districtsbeker: VUC houdt lang stand tegen Vierde Divisionist Capelle

Een gehavend VUC heeft tegen het twee klassen hoger spelende Capelle niet voor een bekerstunt kunnen zorgen. De Hagenaars hielden wel lang stand, maar moesten in de slotfase buigen voor de Vierde Divisionist: 1-3.

VUC miste tegen Capelle drie basisspelers. Naast Levi Schipper en Gino van de Water, die na de winterstop nog niet hebben gespeeld, ontbrak ook Frank de Lange met een blessure. Hij werd op verdienstelijke wijze vervangen door Cedric Weibolt, die dit seizoen voor eerst in de basis stond. Vlak voor rust viel óók nog Jeffrey van Roon uit. De aanvoerder liep een enkelblessure op na een botsing met zijn eigen doelman Nick Hasper.

Ongrijpbaar

Toch deed het gehavende VUC in de eerste helft bepaald niet onder voor Capelle. De thuisclub creëerde meer kansen dan de middenmoter uit de Vierde Divisie. Met name de pijlsnelle Roderick Meinema (foto) was soms ongrijpbaar voor de bezoekers. Hij schoot na twee rushes net naast. Na bijna een half uur was het Meinema die wel scoorde na een zeer fraaie aanval die via Melvin Vissers en Andani Ollie liep. Het betekende de gelijkmaker, want Capelle was in de negentiende minuut op voorsprong gekomen.

Na rust kwam VUC er nauwelijks meer aan te pas en liet Capelle zien dat het twee klassen hoger speelt. Desondanks hield VUC lang stand en leek het niet onmogelijk dat het duel via strafschoppen beslist zou moeten worden. Zover kwam het uiteindelijk niet, omdat Capelle een kwartier voor tijd via invaller Merlind Lajci alsnog toesloeg en Dennis van der Heijden met de 1-3 de wedstrijd definitief besliste.

Vervelend voor Capelle was het dat doelman Marc van Splunter aan het begin van de tweede helft met een brancard van het veld moest worden gedragen. Hij raakte bij het uitkomen ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn enkel.

Lees verder