Halve Maan Cup: ODB schakelt DUNO uit, Full Speed met moeite langs GSC ESDO

GSC ESDO legde Full Speed het vuur na aan de schenen, maar de Delftse ploeg mag verder in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup na een gewonnen strafschoppenserie. ODB bond buurman DUNO aan de zegekar.

Tekst: Roland van der Linden

Full Speed – GSC ESDO

Vierdeklasser GSC ESDO liet zich in de reguliere speeltijd niet naar een nederlaag spelen tegen Full Speed, dat in de derde klasse uitkomt. Beide teams verzuimden te scoren in de reguliere speeltijd, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In die serie werd het 6-5 voor de thuisploeg van trainer Frank Verhaar (foto). Doelman Andrej Soloviev pakte de zevende strafschop waarna Mitch Hessing Full Speed naar de winst schoot.

ODB – DUNO

Aan de Alberdastraat vond de buurtderby tussen ODB en DUNO plaats. De thuisploeg ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de hervatting scoorde Youssef Talhaoui uit een bal van Tim van Zweden de aansluitingstreffer: 2-1. Verder dan die 2-1 stand kwam DUNO niet, waarmee het bekeravontuur voor de formatie van trainer Kenneth Lamens er nu opzit.

Lees verder