Trainer Maes (Willem II) over topper tegen ADO: ,,Belangrijk wedstrijd in handen te nemen” 

 Michael de Leeuw ontbreekt ook vrijdag in de selectie van Willem II voor de competitiekraker in de KKD tegen ADO Den Haag. De aanvaller ondervindt nog steeds te veel hinder van zijn blessure.

Naast De Leeuw zijn alle spelers van Willem II fit, zo liet hoofdtrainer Peter Maes weten tijdens het wekelijkse persmoment. Patrick Joosten traint weer volledig mee na een korte periode van afwezigheid door een blessure.

Spanning

Volgens Maes brengt de topper tussen de nummer één (Willem II) en twee (ADO Den Haag) veel factoren met zich mee. Maes: ,,Het brengt bepaalde spanning met zich mee. Mijn team is de laatste weken erg gegroeid in het omgaan met die spanning. We hebben een duidelijk doel en deze wedstrijd is cruciaal voor ons einddoel. Het is belangrijk dat we sterk starten en de wedstrijd in handen nemen. Extra motivatie is overbodig, maar ik moet mijn spelers wijzen op het belang van kwaliteit en focus tijdens de wedstrijd”, aldus de Belgische trainer van de Tricolores.

Vol stadion

De nummers één en twee van de KKD staan tegenover elkaar in een vol Koning Willem II stadion (14.500 toeschouwers) en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos, met assistentie van Stefan de Groot en Murat Kucukerbir langs de zijlijn. Rick Sturm fungeert als vierde official. Bos laat om 20.00 uur aftrappen.

Lees verder