Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,De Treffers meest ervaren ploeg in Tweede Divisie”

Scheveningen had vorig weekend geen competitieverplichtingen. De selectie van John Blok (foto) speelde op Houtrust een oefenpartij tegen ADO Den Haag O21. Zaterdag weer de strijd om de punten en Scheveningen treft weer een zware opponent. De Scheveningers gaan op bezoek bij De Treffers, de huidige nummer drie op de ranglijst.

Tekst: Ton Beije

John Blok over het oefenduel tegen ADO Den Haag O21: ,,Het was een leuke oefenwedstrijd. Prettig om jongens die terugkomen van langdurige blessures, en spelers die wat minder speelritme hebben, weer eens speelminuten te kunnen laten maken.”

Terug naar de competitie. Scheveningen zag de afgelopen week concurrenten punten verliezen, Excelsior Maassluis in twee duels en ook FC Lisse ging vorig weekend fors onderuit. Blok: ,,Natuurlijk is het prettig als je directe concurrenten niet winnen, maar daar hebben wij verder geen invloed op. Wij moeten ons gewoon richten op onze eigen prestaties.”

Ervaren ploeg

Zaterdag de uitbeurt bij De Treffers om 18.00 uur. Wat herinnert Blok zich van de thuiswedstrijd? Hij: ,,Dat was een bijzondere wedstrijd waar alles onze kant op viel. Door de snelle 1-0 kregen we al vroeg veel ruimte en maakten daar goed gebruik van door nog voor rust op 2-0 te komen. Juist toen De Treffers aanzette voor de 2-1 viel de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen we ook nog eens tegen tien man kwamen te spelen.”

De Treffers staat nu derde, maar kan nog op plaats twee terechtkomen. Geen makkelijke tegenstander dus. Blok: ,,De Treffers heeft misschien wel de meest ervaren ploeg van de Tweede Divisie. Een fysiek sterk elftal met veel aanvallend vermogen en spelers die uit het niets wedstrijden kunnen beslissen.”

Selectie

Tijdens de winterstop zag Scheveningen ook nog eens twee spelers vertrekken en kwam Tom Beugelsdijk de gelederen versterken. Twee weggevallen spelers en ook nog eens blessures, de selectie wordt er niet breder op. Blok: ,,We weten natuurlijk al vanaf het begin van het seizoen dat de selectie niet heel breed is. Dat spelers tussentijds vertrekken is dan extra vervelend en komt kwantitatief aan. Toch moeten we het maar als positief zien dat jonge spelers zich bij ons blijkbaar snel ontwikkelen en weer een kans krijgen bij BVO’s. Het is ook gewoon een onderdeel van de mogelijkheden in de Tweede Divisie en de ambities die jonge spelers tegenwoordig vaak nog hebben. Gelukkig betekent het ook dat spelers nog steeds graag bij en voor ons willen spelen.”

Vertrouwen

Scheveningen hunkert naar een wedstrijd met drie punten om de aansluiting weer te krijgen en het vertrouwen op te voeren. Trainer Blok weet dat als geen ander: ,,Zoals eerder gezegd is een wedstrijd winnen de enige echte remedie om het vertrouwen op te vijzelen.” Blok moet het tegen De Treffers in ieder geval doen zonder Jari de Jong, die een uitsluiting uitzit en ook Mitchell de Vlugt ontbreekt.

Lees verder