Westland Cup: Lyra aan één treffer genoeg en schakelt VELO uit

In de geschiedenis van de Westland Cup zal het niet vaak gebeurd zijn, dat VELO in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Maar als je niet scoort, kun je niet winnen. Tegenstander Lyra deed dat wel en gaat met de 1-0 zege door naar de kwartfinale.

Tekst: Louis de Letter

Lyra begon met veel inzet aan deze wedstrijd en kreeg in de vijfde minuut al een grote kans, maar Stef van der Wel zag zijn inzet gestopt door VELO-doelman Deniz Pamuk. VELO was gevaarlijk via Mike Das, schot naast, en Rens de Vries, inzet via Lyra-doelman Joey Boom tot corner verwerkt. Rond de twintigste minuut viel het openingsdoelpunt van Jesse Schelvis (foto), die te veel ruimte kreeg en met een strakke schuiver in de verre hoek Lyra op voorsprong bracht: 1-0. Daarna ging het spel heen en weer met ook doelkansen aan beide kanten. Namens VELO waren Erik Letsch (gestopt door doelman), Abel Dries (net over) en Emiel Rours (inzet op lat) niet succesvol en bij Lyra stond bij Dyon Lemckert het vizier niet op scherp. Zo bleef het 1-0 bij rust.

Eenrichtingsverkeer

In de tweede helft was het eigenlijk eenrichtingsverkeer met een aanvallend VELO en een verdedigend Lyra, dat de bus goed had geparkeerd en zich moest beperken tot enkele, niet succesvolle counters. Ondanks het veldoverwicht waren de aanvallen van VELO niet gevaarlijk genoeg om tot doelpunten te komen. In de slotfase nog een kopbal van Mike Das op de lat en een kopbal van Mart Dubbeld net over het doel. In de stand kwam echter geen verandering meer en was Lyra blij met deze overwinning.

Aanstaande zaterdag uit bij Forum Sport weer een belangrijke wedstrijd in de competitie voor VELO. De punten zijn meer dan hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen.

Lees verder