1e klasse C: Forum Sport en VELO sluiten af met zwaarbevochten gelijkspel

De belangen waren groot bij aanvang van de wedstrijd tussen Forum Sport en VELO. Forum Sport probeert bovenin mee te blijven doen in de kopgroep van de eerste klasse C en VELO doet er alles aan om naar boven te klimmen om van die lastige laatste vijf plekken weg te komen.

Tekst: Jean Nederlof     |      Foto’s: Franca Dobbe

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in de Forum Sport-bestuurskamer teruggekeken op de laatste duels tussen beide clubs. Daar was van weinig krachtverschil sprake en vaak ware het leuke attractieve wedstrijden met veel doelpunten. Maar ja, behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst is een bekend gezegde.

Er kwam een spannende, verrassende eerste helft waarin Forum Sport veel in balbezit was, het grootste gedeelte op de helft van VELO speelde, maar niet echt gevaarlijk werd. VELO daarentegen speelde vanuit een compacte verdediging en loerde op de counter. En daar was het twee keer succesvol mee, al werden ze wel geholpen door grote fouten in de verdediging van de thuisploeg. Een gebrek aan duidelijk communiceren lag daaraan ten grondslag.

Slim

In de achtste minuut was het Emiel Rours (speelde vroeger in de jeugd van Forum Sport), die er slim gebruik van maakte en de bal met een lob over Petter van Pruijssen heen schoot: 0-1. Na een half uur werd het nog erger voor Forum Sport toen Vince van Egmond de 0-2 binnenschoot na knullig uitverdedigen van de Forum Sport-verdedigers. Forum Sport kon daar weinig tegenoverstellen en zo werd de rust bereikt met een 0-2 tussenstand.

Na de wisseling van helft nam Forum Sport het initiatief. Aanval na aanval richting het doel van VELO-keeper Deniz Pamuk. Veel kansen en mogelijkheden ook, een doelpunt kon niet uitblijven. In de zestigste minuut was het dan ook de snelle Jerone Goodett die de 2-1 vanaf de rechterkant binnenschoot. Forum Sport drong aan en mede door de wissels van trainer Bas Steffens kwam er wat meer strijd en vooral ook meer lijn in het spel. In de zeventigste minuut een overtreding binnen de zestienmeter bij VELO, waarop scheidstrechter Akkaya niets anders kon doen dan een strafschop toekennen. Haitam el Marid schoot vanaf elf meter binnen: 2-2.

Pech

Forum Sport wilde meer en zette zo mogelijk nog meer aan. De Voorburgers hadden de pech, dat één van die aanjagers, middenvelder Ruben Gyamfi, met rood (na twee keer geel) een klein kwartier voor tijd naar de kant moest. Daar putte VELO weer moed uit en zo werd het in dat laatste kwartier weer meer een wedstrijd. VELO-aanvoerder Benjamin el Amrani kon vlak voor tijd ook met twee keer geel het veld af, maar de stand bleef onveranderd: 2-2.

Het was een stevige pot voetbal, meer spannend dan mooi voetbal, met helaas wel een regen aan kaarten. Dertien in totaal. Vier voor Forum Sport en negen voor VELO. Dan lijkt het een onsportief duel, maar dat was het zeker niet.

VELO neemt het volgende week thuis op tegen TAC 90. Forum Sport is vrij en speelt pas op 9 maart thuis tegen sv Honselersdijk. Op de ranglijst staat FC Skillz nu bovenaan met 25 punten uit 14 wedstrijden gevolgd door vier (!) clubs met 23 uit 14 te weten Valken’68, RKDEO, Forum Sport en Wippolder. Dat belooft wat de komende tijd!

(Klik HIER voor meer foto’s van Forum Sport-VELO)

Lees verder