Warming-up 4e Divisie B: Ekrem Kahya (HBS): ,,Wij moeten ons verbeteren in balbezit”

HBS liet een week terug op sportpark Bentwoud dure punten liggen om aan te sluiten bij de kopgroep. Het kwam bij het laaggeplaatste DSO niet verder dan 2-2. Zaterdag komt Capelle op bezoek op sportpark Craeyenhout, dat vier punten minder heeft dan HBS, maar ook een duel meer in petto. Wil HBS nog aan kunnen sluiten, dan moet dit duel drie punten opleveren.

Tekst: Ton Beije

HBS liep in Zoetermeer tegen een teleurstelling aan door in de streekderby twee punten te moeten inleveren in een duel tegen DSO, toen nog de hekkensluiter. Trainer Ekrem Kahya (foto) van de Kraaien: ,,Natuurlijk zijn we teleurgesteld over het resultaat. We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden en zeker de vroege tegengoal maakte het nog moeilijker. We kregen wat onnodige kaarten en hadden wat pech met tweemaal een van richting veranderd schot die ons doel binnenvielen.”

Oorzaken

Wat zijn er de oorzaken van dat je niet verder gekomen bent dan een gelijkspel? Kahya: ,,We zijn nog te onrustig in balbezit en maken de verkeerde keuzes, waardoor het een opeenstapeling van omschakelmomenten wordt.”

Geduldig

Komend weekend komt Capelle op bezoek, dat ook een tegenvaller kende tegen Portugaal, wat verwacht je voor wedstrijd? ,,Ook tegen Capelle zal het lastig worden om erdoorheen te komen. We zullen ons moeten verbeteren in balbezit en geduldig op zoek moeten gaan naar momenten, waarop we kunnen toeslaan. Dat duurt soms wat langer dan wat iedereen wil”, kijkt Kahya vooruit. ,,Uit verloren wij daar door een belachelijke penalty alsnog de wedstrijd. Alleen de scheidsrechter zag toen een overtreding.”

Winnen

Wil je Capelle op afstand houden, dan moet er wel gewonnen worden op Crayenhout. Bovendien hou je de aansluiting naar boven. Kahya: ,,We willen heersen in de momenten en zorgen voor meer stabiliteit binnen onze speelwijze. Dat gaat nu met vallen en opstaan en zeker in thuiswedstrijden willen we meer winnen.”

Kijkend naar de beschikbare spelersgroep zegt de HBS-trainer: ,,We missen natuurlijk Fabian Hilpert door zijn rode kaart vorige week. Voor de rest zijn Koen Starrenburg en Giovanni Sekeris op de weg terug, maar deze week nog niet inzetbaar.” Het beginsignaal op sportpark Craeyenhout klinkt zaterdag om 18.00 uur.

 

 

Lees verder