2e klasse C: Weergaloze Melvin Vissers leidt VUC naar ruime winst op CSW

Na de valse herstart na de winterstop (twee nederlagen) heeft VUC in de tweede klasse C het oude ritme weer gevonden en won het tegen CSW haar derde wedstrijd op rij. En ook nu met ruim verschil: 4-1.

Foto’s: Hasper Pictures

Vooral in de eerste helft toonde VUC zich een ware koploper en maakte tegen middenmoter CSW indruk met snel en aantrekkelijk combinatiespel. Met name Melvin Vissers, die op het middenveld uitstekend werd bijgestaan door Quinten van der Kraaij en Frank de Lange, was bij de thuisclub af en toe weergaloos en bracht zijn ploeggenoten met zijn dieptepasses verscheidene keren in kansrijke positie.

Er kon VUC slechts één verwijt worden gemaakt: het scoorde te weinig. De twee treffers in de eerste helft, van Van der Kraaij (via Schipper, Vissers en Meinema) en clubtopscorer Roderick Meinema (via Vissers), waren een te magere afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide clubs. Er werden veel kansen niet benut.

Dat brak VUC nog bijna op. CSW kwam mede door goede wissels voor de tweede helft aanmerkelijk sterker uit de kleedkamer. Dat resulteerde na vijftig minuten in een terecht door de goed leidende scheidsrechter Wolf toegekende strafschop. Nick Hasper toonde zich wederom een betrouwbare sluitpost bij VUC en stopte het schot van invaller Emmanuel Emma’s. Een kwartier later kwam CSW toch dichterbij via een raak afstandsschot van verdediger Noah Steen: 2-1.

CSW rook ineens haar kans en VUC, dat eerder in het seizoen tegen deze ploeg met moeite een punt pakte, leek even van slag. Totdat het elftal van Rob de Lange in het laatste kwartier in anderhalve minuut tijd de aanval van bezoekers afsloeg en de marge op een veilige drie doelpunten bracht. Brent Biesheuvel tikte een voorzet van Meinema over de doellijn (3-1) en Van der Kraaij zorgde met zijn tweede treffer voor 4-1. Die laatste treffer twaalf minuten voor tijd was de mooiste actie van de middag aan Het Kleine Loo. Uitblinker Vissers speelde met een lange fluwelen pass Van der Kraaij aan die de bal perfect verwerkte en keeper Rahim Gök passeerde.

De 4-1 betekende niet alleen dat VUC voor de derde achtervolgende keer won, maar na Kagia (5-2) en vorige week SVC’08 (4-0) wederom met ruim verschil. Daarmee verstevigde de Haagse ploeg zelfs haar koppositie, omdat de twee grootste concurrenten – verlies DONK en gelijkspel HVV – punten verspeelden. Op beide clubs heeft VUC nu een voorsprong van drie punten, maar de weg naar het einde van de competitie is nog lang. Komende zaterdag gaat VUC op bezoek bij Nieuwkoop.

 

Lees verder