4e Divisie B: Westlandia ziet LRC in slotfase nog langszij komen

Westlandia was in de uitwedstrijd tegen LRC in Leerdam dicht bij een overwinning. De Westlanders hadden net nog vier minuten te gaan nog een 1-2 voorsprong, maar toen kwam de thuisploeg alsnog langszij: 2-2. Dinand Kuhn en Anass Achahbar verzorgde de Naaldwijkse productie in dit duel.

Tekst: Ton Beije

Westlandia smaakte het genoegen om in het eerste kwartier in Leerdam bij LRC aan de leiding te komen door een treffer van Dinand Kuhn. Lang kon de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci niet genieten van die voorsprong, want LRC kwam al snel weer langszij: 1-1. Hoewel de Naaldwijkers in het eerste bedrijf toch de beste mogelijkheden hebben gehad om toch met een voorsprong de rust in te gaan, gebeurde dat niet. Met de 1-1 stand gingen de beide teams ook aan de thee.

Doeltreffend

In het eerste kwartier na rust geen wijziging in de stand. Ceccucci bracht na dik een uur spelen wel twee andere spelers in het veld. Robin Buwalda en Ismail Afellah kwamen binnen de lijnen voor Kick Krom en Sergi Roeleveld. Met nog een dik kwartier op de klok kwam Westlandia weer aan de leiding. Desley Bransen verzorgde de voorzet en Anass Achahbar (foto) kopte doeltreffend binnen: 1-2. Bij de bezoekers nog een wissel, waar Freek van Eijk de plaats innam van Hidde van der Arend.

Voorzichtig

Westlandia dacht al heel voorzichtig aan het meenemen van de volle buit uit Leerdam. Helaas zat dat er voor de Naaldwijkers niet in, want vier minuten voor het verstrijken van de officiële tijd kwam LRC alsnog op gelijke hoogte. Fabian van Oosten gaf de Westlandia-doelman het nakijken: 2-2. De maker van het eerste Naaldwijkse doelpunt, Dinand Kuhn, maakte in de slotfase nog plaats voor Zion Valies. In de stand kwam geen verandering meer. Westlandia was dicht bij de drie punten, maar ging in ieder geval niet met lege handen huiswaarts.

Lees verder