Warming-up 4e klasse A/D: Stompwijk’92 wacht zwaar duel, Vredenburch snakt naar zege

Volop revanchegevoelens bij DHL na het onverwachte verlies vorige week tegen SEV. Datzelfde SEV wacht een moeilijke klus tegen Maasdijk. Na het teleurstellende gelijkspel tegen RVC Celeritas van afgelopen week kan de formatie van trainer Dennis van den Steen zich geen tweede ‘kater’ veroorloven in de strijd om plek drie in 4D

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Stompwijk’92 – RKVV Teylingen

Voor Stompwijk’92 wacht zaterdag het treffen op eigen grondgebied tegen Teylingen. Het belooft een spannende, maar vooral zware pot te worden, de thuisploeg heeft de punten hard nodig om zich in deze klasse te handhaven. Koploper Teylingen gaat voor het kampioenschap. Pascal de Ridder van Teylingen kreeg in de afgelopen competitieronde in de gemeentelijke derby tegen Warmunda ‘rood’ voorgeschoteld na een onbesuisde charge jegens Warmonder Menno van Noort, die daar een dubbele beenbreuk aan heeft overgehouden. De onfortuinlijke speler is inmiddels met succes geopereerd.

4e klasse D

DHL – VDL

Na een mooie serie van vier overwinningen op rij verloor DHL zaterdag onverwacht met 3-1 van SEV. Hoofdtrainer Tayyab Chaudhry van DHL vindt dat zijn team zichzelf in die wedstrijd tekort heeft gedaan door de kansen die er wel degelijk waren, niet af te maken. Van tegenstander VDL weet Chaudhry dat het een goede tegenstander is, die als team sterk is, maar daarnaast ook nog individuele kwaliteiten bezit. ,,In de heenwedstrijd in Maassluis eerder dit seizoen hebben wij het erg zwaar gehad en terecht verloren. We gaan ons best doen om het VDL zo moeilijk mogelijk te maken. Wij hebben gelukkig geen schorsingen, er is wel nog één speler op wintersport en nog wel vijf spelers die geblesseerd zijn.”

Opponent VDL uit Maassluis zit in een flow en zal er alles aan doen om van DHL te winnen, zodat het goed mee blijft doen in de strijd om de tweede periodetitel. Tegen Vredenburch speelde VDL vorige week met 2-2 gelijk, met een, vooral in de tweede helft, uitblinkende verdediger Ryan de Roo, kind van VDL, als rots in de branding.

Maasdijk – SEV

De thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Dennis van den Steen liep zaterdag tegen een ‘kater’ op na het 1-1 gelijkspel in Rijswijk tegen laagvlieger RVC Celeritas. Tegenstander SEV won zaterdag knap met 3-1 van DHL, mede dankzij betrouwbaar optreden van doelman Luca Weekhout. Niet alleen maakte hij een geweldige redding, bij een tweede grote kans van DHL werd hij gered door een medespeler die de bal van de doellijn haalde. Hoofdtrainer Arjan Kortleven van SEV: ,,Binnen mijn elftal heb ik geen uitschieters en moeten wij het van het collectief hebben. Als dat 100% is kunnen wij het elke ploeg die boven ons staat lastig maken. Maasdijk heeft een goede ploeg met een trainer die het goed heeft staan. Voor ons dus weer een zaterdag dat het 100% moeten zijn. Hopelijk kunnen we, na de winst op DHL, nu wederom een stuntje uithalen.”

MSV’71 – Deltasport

MSV’71 neemt het zaterdag in eigen huis op tegen de hekkensluiter in 4D, Deltasport. De Vlaardingse brigade van hoofdtrainer Arslan Can beleeft moeilijke tijden, met slechts vier punten sluit het de rij. Die punten kwamen tot stand bij RVC Celeritas (1-1 gelijkspel) en een overwinning op DHL (1-2). In eigen huis is Deltasport nog puntloos. Het laatst gescoorde doelpunt van Deltasport dateert alweer van vorig jaar, 9 december, in Maassluis tegen VDL. De heenwedstrijd tussen Deltasport en MSV’71 eindigde in een 0-3 zege voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van Loenen. Rody van Baalen van MSV’71 was toen de gevierde man met een assist en twee treffers. De andere treffer kwam op naam van Brady van Stralendorff. Bij de Vlaardingers dient vooral rekening te worden gehouden met de behendige Silas Monteiro Santos. MSV’71 is goed uit de winterstop gekomen. Na de logische nederlaag uit bij titelpretendent FC Zoetermeer volgden twee uiterst belangrijke overwinningen, thuis tegen SEP (3-1) en vorige week bij Quintus (2-3). De Maassluizers hebben nu een veilige zevende plek in het vizier. Een overwinning tegen Deltasport kan de ploeg weer een stap dichter bij dat doel brengen.

SEP – Vredenburch

Bij SEP is hoofdtrainer Marcel de Letter (55) bezig aan zijn afscheidstournee. Na 24 jaar vindt De Letter het mooi geweest en geeft hij het stokje over aan broer John. De wedstrijd tegen VDL, begin deze maand, moest De Letter vanwege een schorsing nog missen, maar zaterdag staat hij weer langs de lijn wanner Vredenburch de tegenstander is. De Rijswijkers kenden de eerste tien wedstrijden in deze competitie een superstart. Een gelijkspel tegen FC Zoetermeer, maar verder alle overige wedstrijden gewonnen. Hoe anders is het nu met het team van hoofdtrainer Remco Torken (foto) gesteld in deze tweede periode, met drie gelijke spelen, waarvan twee tegen lager gerangschikte elftallen. Ook vorige week tegen VDL kwam Vredenburch niet verder dan een 2-2 remise, maar op basis van het vertoonde spel had het team misschien wel iets meer verdiend.

FC Zoetermeer – RVC Celeritas

Kampioen in spé FC Zoetermeer speelt zaterdag haar thuiswedstrijd tegen RVC Celeritas in Rijswijk. Omdat RVC Celeritas eind oktober van het afgelopen jaar nog niet over kleedkamers beschikte, werd de thuiswedstrijd in Zoetermeer afgewerkt. Met als gevolg dat de selectie van FC Zoetermeer zaterdag in de in het oog springende spelersbus zit om circa twintig kilometer verderop haar, op papier, thuiswedstrijd te spelen. Hoofdtrainer Martijn de Zoete vindt dat de onlangs bij de technische staf van RVC Celeritas toegevoegde trainer Huib van Oostrom Soede het redelijk voor elkaar heeft met twee punten uit de laatste twee thuiswedstrijden tegen moeilijke tegenstanders, Vredenburch en Maasdijk. De Zoete: ,,Dat is niet niks natuurlijk, en dat ziet mijn ploeg ook.” De Zoete zag spelers die vorige week nog pijntjes hadden, in de loop van deze week weer aansluiten bij zijn selectie.

Analyse

Trainer Van Oostrom Soede heeft een goede analyse van de komende tegenstander gemaakt. ,, FC Zoetermeer is de terechte winterkampioen. Het is een redelijk uitgebalanceerde formatie. Hun spits, Brandon Zigo Tichem, vind ik een goede speler die zich op een bepaalde manier vrijloopt, rust aan de bal heeft, één-tweetjes maakt en zijn medespelers ook een kans gunt. Ook de nummer zes, Emre Termelis, is een goede speler. Bij hem beginnen alle aanvallen van FC Zoetermeer, hij vraagt, zoekt en krijgt de bal. Keeper Hylke van den Burg heeft een goede trap.”  De eerste wedstrijd tussen beide teams in Zoetermeer, eindige eerder dit seizoen in een 0-10 zege voor de Rokkeveen-bewoners.

Lees verder