5e klasse C: RAS en Quick Steps lopen uit op Semper Altius

In Rijswijk kwam Semper Altius niet verder dan een gelijkspel tegen WIK. Concurrenten Quick Steps en RAS wonnen wel. RAS was VCS met 4-1 de baas en Quick Steps hield Toofan onder de duim.

Tekst: Roland van der Linden     |   Foto’s: Marciano Sewlal

RAS – VCS

RAS nam vanaf de aftrap het initiatief tegen een op de counter spelend VCS. De bezoekers kwamen na een kwartier al met tien man te staan. RAS kreeg een aantal kansen, maar wist die niet te benutten. Tien minuten voor de rust kreeg de koploper een strafschop en kon Edwin Sintim de 1-0 aantekenen.

Na de thee kwam VCS uit de kluts op gelijke hoogte. Colling Sijntje nam de 1-1 voor zijn rekening. RAS herpakte zich en VCS was op in het laatste kwartier. Na een bal op de paal kon Edwin Sintim de 2-0 aantekenen en daarna was het de beurt aan Emre Tuzlacik om te scoren na een mooie combinatie met Mucahit Torun. Met zijn derde treffer bepaalde Sintim de eindstand op 4-1.

Quick Steps – Toofan

In de openingsfase kreeg Quick Steps twee goede kansen om te scoren, maar faalde in de afwerking. De treffer viel aan de andere kant. Toofan kwam door een doelpunt van Adu Ege op0-1 en hield deze voorsprong vast tot vlak voor de rust. In blessuretijd scoorde Marcel van der Spek de 1-1.

Ook na de thee bleef Quick Steps kansen creëren, maar de keeper van Toofan hield stand.  Nadat beide ploegen een rode kaart hadden ontvangen kwam Quick Steps op 2-1. Stan van den Berg was de doelpuntenmaker. Met nog een klein half uur te spelen bracht trainer Ronald Freen spits Jesse Gilesse in en hij bleek een plaag voor de verdediging van Toofan en scoorde de 3-1 en snel daarna de 4-1. Vijf minuten voor het eindsignaal maakte Asitosh Chitoe 4-2.

De Ster – Wanica Star

De Ster is de weg omhoog aardig aan het vinden. Nu werd Wanica Star met 2-1 aan de zegekar gebonden. Jayson Emmanuel scoorde beide doelpunten van de thuisploeg die door de overwinning naar de zesde plaats is opgeklommen.

Semper Altius – WIK

De thuisploeg van trainer Eki Korte lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd en mag zich gaan richten op de nacompetitie. De achterstand op RAS liep op tot negen punten na een doelpuntloos gelijkspel tegen WIK. Beide teams kregen kansen om te scoren. Semper Altius wist via Daniël Vink de bal zelfs vanaf elfmeter niet in het doel krijgen.

 

Lees verder