2e klasse C: VUC verspeelt bijna nog zekere overwinning: 5-4 na 5-2 voorsprong

VUC deed wat het als koploper moest doen: winnen van EMM’21. Dat ging wel moeizamer dan verwacht, omdat de thuisclub de middenmoter uit Roelofarendsveen van 5-2 naar 5-4 liet terugkomen en het toen nog een spannende slotfase werd.

Tekst: Hans Klippus     |      Foto’s: Hasper Pictures

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor VUC. De veel sterkere thuisploeg kwam vlak na rust op een 5-2 voorsprong en had daarna grote kansen om een nog veel groter gat met EMM’21 te slaan en een monsterscore neer te zetten. Dat gebeurde echter niet en maakte VUC het zich door slecht verdedigen nog onnodig moeilijk. De bezoekers kwamen terug tot 5-4, op dat moment waren er nog 25 minuten te spelen en was de koploper behoorlijk van slag.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek het inderdaad ook nog 5-5 te worden, maar ranselde de verre van fitte VUC-doelman Nick Hasper een kopbal van spits Joey van der Geest uit de bovenhoek. Die cruciale redding zorgde na het eindsignaal van scheidsrechter Van Hees voor grote opluchting bij de koploper, die ook nog eens drie punten uitliep op concurrent HVV.

Net als in de voorgaande weken wist VUC aan Het Kleine Loo het publiek te vermaken. Ook nu scoorde de ploeg van Rob de Lange er lustig op los, vijf keer zelfs, maar de liefst vier tegentreffers waren deze keer een tegenvaller. Opvallend was dat VUC na beide doelpunten van EMM’21 in de eerste helft meteen zelf toesloeg. De 0-1 werd snel 1-1 door Roderick Meinema en de 3-2 werd 4-2 door Quinten van der Kraaij. De andere treffers voor rust waren van Brent Biesheuvel en wederom clubtopscorer Meinema.

En toen VUC in de 49e minuut op 5-2 kwam, leek de wedstrijd dus gespeeld. Deze treffer zorgde voor extra plezier, omdat die door Andani Ollie werd gemaakt. De snelle vleugelaanvaller is deze competitie vaak ongrijpbaar voor zijn tegenstanders, maar het rendement van zijn acties was tot nu toe klein. Maar tegen EMM’21 scoorde Ollie zijn eerste doelpunt en had hij met zijn voorzet een groot aandeel in de treffer van Biesheuvel.

Ook goed nieuws voor VUC was dat Gino van de Water als invaller een kwartier voor tijd na drie maanden afwezigheid vanwege een liesblessure terugkeerde op het veld en een sterke indruk maakte. De verwachting is dat Rob de Lange straks een volledig fitte selectie heeft, omdat rechtsachter Roy Speelman eveneens weer inzetbaar is, nadat hij vanwege een operatie aan zijn hand twee wedstrijden moest overslaan.

VUC, dat komende zaterdag in Gouda tegen Olympia speelt, staat drie punten voor op DONK en vier op HVV.

 

Lees verder