1e klasse C: Doelpunten heel duur bij RKDEO tegen Valken’68

Valken’68 speelde met rouwbanden in verband met het overlijden van haar Lid van Verdienste Frans van der Heijden. De wedstrijd begon een kwartiertje later omdat de scheidsrechter vanaf de eilanden moest komen en zwaar in de file had gestaan.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De eerste mogelijkheid voor RKDEO ontstond al na zes minuten, maar Olaf Kramer kopt na een hoekschop de bal over het Valken’68-doel. Een minuut later gevaar voor het RKDEO-doel, maar Jack Doorschodt kopte bij de eerste paal de bal na een voorzet van Pepijn van Duijvenvoorde weg. Daarna gebeurde er een tijdje niet veel voor beide doelen. Na bijna een half uur werd de bal na een vrije trap van Sammy Zandbergen over het doel gekopt. Pal daarop dacht Valken’68 op voorsprong te komen. Lars Oudshoorn kopte de bal binnen, maar scheidsrechter Thomas Groenendijk annuleerde de treffer wegens buitenspel.

Na ruim een half uur een uitbraak van RKDEO via Olaf Kramer, die Sven van Noppen bediende, maar hij schoot de bal in handen van Valken’68-doelman Frank Kardjani. Een minuut later een hoekschop van Olaf Kramer, waarna de bal lang bleef hangen voor het doel van Valken’68, maar uiteindelijke kopte Daniël Prieto de bal naast. Aan de andere kant pakte doelman Huub Koning de bal na een schot van afstand van Dirk van Duijn. Doelpunten waren dus duur en met de 0-0 stand brak ook de rust aan.

Direct na rust probeerde Sven van Noppen het met een schot in de korte hoek, maar Valken’68-keeper Frank Kardjani was alert. Een schot van Tommy Simonis vloog ruim over het vijandelijke doel. Na een uur probeerde Daniël Prieto het nog een keer namens RKDEO, maar zijn schot belandde in de kluwen van spelers. Vlak daarna ging een schot van Nootdorper Robin Schaareman voorlangs het doel van de bezoekers. Aan de andere kant probeerde Valken’68 het weer, maar doelman Huub Konings had een knappe reflex in huis en voorkwam de openingstreffer voor Alken’68.

Op slag van tijd een schot – of was het een voorzet – van Olaf Kramer van RKDEO, waarna de bal op het dak van het Valken’68-doel terechtkwam. Het laatste wapenfeit in het duel was in de blessuretijd toen een schot van Jelle van den Over van Valken’68 in het zijnet bij RKDEO verdween. Geen treffers dus en moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

Lees verder