4e Divisie B: FC ’s-Gravenzande kan weer niet winnen van Capelle

De wedstrijden tegen Capelle zijn doorgaans niet de makkelijkste voor FC ’s-Gravenzande en leveren niet veel punten op. Capelle speelt wat wisselvallig dit seizoen, maar zit de laatste wedstrijden weer in de lift en is terug te vinden op de zesde plaats met dertig punten. Het heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed tegen RVVH. FC ’s-Gravenzande staat op de tweede plaats met 37 punten en zal er alles aan willen doen om op die plek te blijven staan. Een overwinning op Capelle zou dus meer dan welkom zijn, maar is zeker geen eenvoudige opgave. De thuiswedstrijd leverde een 1-1 gelijkspel op.

Tekst: Jan Hoogenraad       |       Foto’s: Pieter Vermeer

Weer stond na negentig minuten FC ’s-Gravenzande met lege handen tegen Capelle op sportpark ’t Slot, en weer gebeurde het in de laatste minuut van de wedstrijd. Een nederlaag die zeker niet nodig was, want FC ’s-Gravenzande zal met gemengde gevoelens terugdenken aan de 100% kansen die het kreeg, maar niet wist te verzilveren. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Een inzet van Joshua Kassels werd door doelman Edgar Leerdam gepakt en Abdul Najim Haidary schoot de bal voorlangs. In de achtste minuut de eerste poging voor Frank Broos, maar uit de draai schoot hij de bal over de lat. Na bijna een kwartier spelen was er nog een kans voor Capelle, maar de kopbal kwam op de lat terecht.

In de 22e minuut kwam Sil van Ooijen vrij voor doelman Ard de Vries, maar hij wist het niet af te maken. Nadat Frank Broos in de 26e minuut de bal naast had geschoten, kwam even later Twan van Meerten vrij voor de Capelle-doelman, maar ook hen lukte het niet te scoren. De tweede mogelijkheid dus die je gewoon moet afmaken als je vrij voor de doelman komt. Na ruim een half uur spelen kwam de voorsprong er alsnog. Een vrije trap van Roy van Beek werd door Roy Vermolen binnengekopt: 0-1.

In de tweede helft leek FC ’s-Gravenzande de wedstrijd onder controle te hebben, al was er nog wel een poging van Merlind Lajci uit een vrije trap, maar die ging over. In de 64e minuut kwam Capelle weer op gelijke hoogte toen Marciano Pape uit een hoekschop de bal achter Edgar Leerdam kopte: 1-1. Enkele kansen voor FC ’s-Gravenzande bleven hierna zonder succes. Een voorzet van Stefan Bruijn kwam bij Sil van Ooijen, maar die kopte de bal via een verdediger naast en dat leverde alleen maar een hoekschop op.In de 66e minuut kopte Roy Vermolen de bal weer goed in, maar redde de Capelle-doelman knap.

Met nog ruim tien minuten op de klok was voor Capelle invaller Jawad Bellahsan kansrijk, maar Edgar Leerdam stond op de juiste plaats. Uit een hoekschop kopte Yuri Westhoff goed in, maar de bal werd door de Capelle-doelman weggewerkt. Vervolgens kwam de bal bij Roy van Beek, maar hij raakte het speeltuig  totaal verkeerd. In de 87e minuut ging Roy van Beek alleen op doelman Ard de Vries af en werd vastgehouden door Christaan Dabaghian. Een doorgebroken speler, dus rood zou je dan denken, maar scheidsrechter Van Dijk hield het bij geel, zeer tot ongenoegen van alles wat FC ’s-Gravenzande was, een scheidsrechterlijke dwaling zeggen ze dan, in dit geval zeker. De vrije trap nam Van Beek zelf, maar hij schoot de bal hoog over.

Zoals vaker in vorige seizoenen stond FC ’s-Gravenzande in de slotminuut toch weer met lege handen toen Jawad Bellahsan na een snelle uitval Capelle in de negentigste minuut op een 2-1 voorsprong bracht. In de resterende blessuretijd probeerde FC ’s-Gravenzande nog langszij te komen, maar dat bleef zonder succes. Een zure nederlaag voor FC ’s-Gravenzande, dat zeker een gelijkspel had verdiend.

Lees verder