2e Divisie: Scheveningen verdient meer, maar staat weer met lege handen in Haarlem

Uit tegen Kon.HFC had Scheveningen duidelijk meer verdiend, dan de nipte 1-0 nederlaag die de ploeg van trainer John Blok nu leed. Het is om moedeloos van te worden, wel goed spelen, kansen krijgen, het geluk niet mee hebben en na afloop weer met lege handen de thuisreis moeten aanvaarden.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen liet in Haarlem verzorgd voetbal zien. Daar ligt ook niet het probleem. Het maken van doelpunten is wel het probleem en het af en toe hebben van een beetje geluk, maar bij clubs in het nauw zit dat niet altijd mee. Vlak voor de pauze had Ian van Baalen (foto) pech, toen zijn inzet op de lat belandde. In plaats met een voorsprong aan de thee te gaan, gaf het scorebord aan de Spanjaardslaan in Haarlem nog steeds een 0-0 stand aan bij Kon.HFC-Scheveningen.

Trainer Blok had geen reden gezien om zijn basiself in de rust aan te passen. Dezelfde spelers begonnen dan ook aan het tweede bedrijf.  Na twintig minuten kwam Scheveningen op een 1-0 achterstand te staan. Levi de Wilde mocht namens de thuisploeg doelman Sven van der Maaten het nakijken geven, maar volgens veel Scheveningers zat aan deze treffer een luchtje van buitenspel. De neutrale assistent-scheidsrechter hield echter de vlag naar beneden.

Geel

Vlak daarna leek de assistent-scheidsrechter het even helemaal kwijt te zijn. Hij gaf een signaal voor een overtreding van Ruben Koorndijk, waar niets aan de hand was. Koorndijk kreeg het geel voorgehouden en ook Lex Immers kreeg dezelfde kleur kaart omdat hij volgens de leidsman te fel reageerde op de prent van Koorndijk.

In de slotfase probeerde Scheveningen alsnog terecht een punt mee te nemen naar Houtrust en posteerde zowel Lex Immers als Tom Beugelsdijk in de spits. Het mocht niet baten, want het laatste fluitsignaal klonk bij de 1-0 stand. Scheveningen ziet nu Excelsior Maassluis naderen tot op een punt, want de Tricolores waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor GVVV. Hekkensluiter FC Lisse won thuis met 2-1 van Kozakken Boys, dat dus op drie punten van Scheveningen blijft staan. De achterstand van de ploeg van Blok op nummer veertien ADO’20 bedraagt zeven punten.

Lees verder