Patro Eisden met Hagenaar Henk Dijhuizen nog in race voor promotie naar Jupiler Pro League

In een volgepakt stadion ‘t Kiel in Antwerpen deed hoofdtrainer Dirk Kuyt vrijdagavond goede zaken met Beerschot. De ‘Mannekes’ van Kuyt wonnen zelf nipt met 1-0 van Jong Genk en zagen voornaamste concurrent SK Lommel verliezen.

Tekst: Peter Petit

Het moet wel heel raar lopen wil bij Beerschot, de tweede club uit Antwerpen, over drie weken niet de kampioensvlag in top worden gehesen. Met nog drie wedstrijden te gaan liggen titel en promotie naar de Jupiler Pro League, de hoogste klasse in België, binnen handbereik voor het team van voormalige ADO Den Haag hoofdcoach Dirk Kuyt, met in zijn technische staf onder andere Dirk Heesen, oud-voetballer en ook al assistent van Kuyt in Den Haag tijdens diens eerste dienstverband als hoofdcoach na zijn succesvolle actieve loopbaan als profvoetballer.

Limburgse Derby

De strijd om de tweede rechtstreekse promotieplek daarentegen is nog ongekend spannend met vier kandidaten om Beerschot te vergezellen naar de Jupiler Pro League. Naaste concurrent SK Lommel verloor paaszondag de Limburgse Derby met een 3-0 van Patro Eisden Maasmechelen, de huidige ploeg van Henk Dijkhuizen (foto), in de jeugd actief voor SVV Scheveningen, Feyenoord en Sparta.

Spannend

Ondanks dit verlies blijft Lommel met vijf punten achterstand op Beerschot tweede en staat Patro Eisden op plek vijf, maar de achterstand op Lommel bedraagt slechts één punt. Vóór Patro staat Dender op de derde plaats met 48 punten, Deinze staat vierde, met evenveel punten als Patro Eisden. Kortom, een ongekend spannende situatie voor plaats twee, met nog volop kansen voor promotie voor de 31-jarige Dijkhuizen en zijn Belgisch-Limburgse team.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder