Achtste nederlaag dompelt ADO Den Haag in nog grotere zorgen

Vooraf riep iedereen dat de focus volledig op het duel tegen Roda JC moest worden gericht. Het werd weer geen beste wedstrijd en vijf minuten voor tijd gaf Dylan Vente de Haagse ploeg een mokerslag door de 0-1 aan te tekenen.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het was overigens een avond waarop minder oog was voor het zwakke spel van ADO Den Haag, maar meer voor alle randverschijnselen. Twee spelers die een statement maakten, een technisch manager die enkele dagen terug aan zijn stutten trok, een hoofdtrainer die op de wip zit, supportersverenigingen die zich roeren en een algemeen directeur die zwaar onder vuur ligt. En daar kwam dan ook nog eens een 0-1 verlies bij tegen een ook niet erg sterk spelend Roda JC.

Trainer Dirk Kuijt moest het doen zonder Amir Absalem, die door zijn rode kaart tegen Telstar was uitgesloten. Dirk Carslon mocht hem op links vervangen. Ook Thomas Verheydt was weer terug na een uitsluiting en Gregor Breinburg was hersteld van een blessure.

Roda JC kwam goed uit de startblokken, waar je juist een gemotiveerd ADO Den Haag had verwacht. Echte kansen leverde het overigens niet op. Na een kwartier spelen kwam ADO Den Haag wat beter in de wedstrijd. Na een krap half uur spelen was Thomas Verheydt dicht bij een treffer. Hij kopte op aangeven van Carlson goed in, maar doelman Moritz Nicolas van Roda JC was paraat. Ook Amar Catic was nog in de buurt van het Limburgse doel, maar kon een kopbal niet genoeg kracht meegeven.

Roda JC had voor rust ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Finn van Breemen wist een schot te blokken, waardoor de bal tot hoekschop werd verwerkt en doelman Hugo Wentges hield zijn ploeg op de been door een inzet van Lennard Hartjes met een reflex buiten de palen te houden.

Ook na de thee startten de bezoekers weer voortvarend. Roda JC was wederom dicht bij de openingstreffer. Aan de andere kant moest doelman Nicolas handelend optreden bij een prima volley van Silvinho Esajas. Bijna halverwege het tweede bedrijf scoorde Romano Postema van de Limburgers bijna, maar zijn lobje belandde tegen de lat. Het spel werd er in het verloop van de tweede helft niet beter op. Tien minuten voor tijd dacht de Haagse aanhang toch te kunnen juichen, maar de kopbal van Verheydt op aangeven van invaller Jesse Reinders vond geen genade bij doelman Nicolas

Vlak voor tijd viel alsnog het doek voor ADO Den Haag. Roda’s topscorer Dylan Vente passeerde met een schot vanaf de zestienmeterlijn doelman Hugo Wentges en schonk daarmee zijn ploeg de drie punten en liet ADO Den Haag – met haar achtste nederlaag dit seizoen – ontredderd achter.