ADO Den Haag Vrouwen boekt eenvoudige overwinning op sc Heerenveen

Na bijna een maand was er eindelijk weer een thuiswedstrijd voor ADO Den Haag Vrouwen. Uit het Friese Haagje kwam sc Heerenveen op bezoek in het Bingoal Stadion.

Tekst: Glenn Duijzer      |      Foto’s: Franca Dobbe

Afgelopen weekend werd er door het team van trainer Sjaak Polak met 0-3 gewonnen van PEC Zwolle. Daardoor is ADO Den Haag Vrouwen terug te vinden op de vijfde plaats op de ranglijst met tien punten uit zeven wedstrijden. sc Heerenveen staat op de zevende plek met zeven punten uit acht duels.

Druk

Vanaf de Friese aftrap werden de bezoeksters onder druk gezet en wisten de Friezinnen tot de zesde minuut van hun eigen helft af te komen. De eerste Haagse kans was voor Nikki IJzerman, die de bal vanaf rechts hard op het doel schoot. Doelvrouwe Jasmijn Resink wist de bal nog net tot corner te tikken. Vanuit de scherpe corner van Liz Rijsbergen kopte Lysanne van der Wal de bal hard in, maar wederom wist Resink redding te brengen voor de bezoeksters.

Na twintig minuten werd een onnodige overtreding door een verdedigster van sc Heerenveen begaan net buiten het strafschopgebied. Verdedigster Daniëlle Noordermeer ging achter de bal staan, strikte haar veters nogmaals en krulde daarna de bal over de muur in de vrije hoek van het doel. Hiermee bracht ze de stand op een terechte 1-0 in Haags voordeel. Rondom deze treffer raakte Wiëlle Douma geblesseerd en werd vervangen door Manon van Raay. Het was diezelfde Van Raay die binnen twee minuten van buiten het strafschopgebied de 2-0 scoorde. Het was een mooie afsluiting van een Haagse aanval waarbij Van Raay als laatste een één-tweetje maakte met Liz Rijsbergen. Ondanks diverse mogelijkheden bleef de stand op 2-0 steken tot de rust.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en al binnen twee minuten was het raak voor ADO Den Haag. Uit een messcherpe corner van Kayra Nelemans eindigde de bal via de kluts voor de voeten van Manon van Raay en met diagonaal hard schot bracht ze de stand op 3-0. Ondanks een enorm overwicht gedurende de gehele tweede helft wisten de vrouwen van Sjaak Polak niet meer te scoren.