ADO Den Haag Vrouwen schiet halve dozijn vol tegen Excelsior

ADO Den Haag Vrouwen pakte in de eerste competitiewedstrijd de volle buit en was vrijdagavond weer flink op schot. De vrouwen van Excelsior Rotterdam moesten er op eigen veld in de Azrion Vrouwen Eredivisie met liefst 0-6 aan geloven. Bij rust had de ploeg van Sjaak Polak al een 0-4 voorsprong opgebouwd.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Eric de Wit

Polak had geen reden gezien na de succesvolle start van de competitie zijn team te wijzigen voor de ontmoeting in Rotterdam. Excelsior had haar eerste duel ook al (nipt) verloren. In de aanvangsfase was er weinig opzienbarends te zien voor de toeschouwers. Beide ploegen konden niet echt gevaarlijk worden.

Na bijna een half uur spelen kwam ADO Den Haag Vrouwen aan de leiding. Na een hoekschop van Kayra Nelemans verdween de bal via een Rotterdams been in het Excelsior-doel: 1-0. Bijna was het al snel ook 0-2, maar een inzet van Liz Rijsbergen belandde op de paal. De tweede treffer liet echter niet lang op zich wachten. Weer kwam het doelpunt voort uit een hoekschop. Rijsbergen bracht de bal voor het doel en Jaimy Ravensbergen knikte binnen.

Daar bleef het niet bij, want de Haagse ploeg wist in de extra tijd van het eerste bedrijf nog tweemaal het vijandelijke net te vinden. Eerst kogelde Daniëlle Noordermeer van afstand raak en een minuut later was de Excelsior-keepster Isa Pothof (ex-ADO Den Haag) kansloos toen Lobke Loonen – weer na een hoekschop – wist te scoren: 0-4. Een lekkere stand om aan de rust te beginnen en voor Excelsior een haast onmogelijke opgave om na rust de bakens echt te verzetten.

Dat lukte dan ook niet aan de thuisploeg, maar het team van Sjaak Polak ging op de ingeslagen weg door. Na een hoekschop van Nikki IJzerman trof weer Ravensbergen in het volle strafschopgebied van Excelsior doel: 0-5. Die treffer viel al binnen acht minuten. Het halve dozijn werd vol gemaakt door Nikki IJzerman die goed voorbereidend werk van Liz Rijsbergen afrondde: 0-6. In de slotfase kreeg ADO Den Haag Vrouwen nog kansen om de score verder op te voeren, maar dat leed bleef keepster Pothof bespaard.

Weer een knappe prestatie en het betekent zes punten uit twee duels en een koppositie samen met FC Twente, dat vrijdag ook met 6-0 won van PEC Zwolle. sc Heerenveen tegen vv Alkmaar eindigde onbeslist: 2-2. Zondag wordt nog gespeeld het duel Fortuna Sittard-Feyenoord.