ADO Den Haag Vrouwen wint wel, maar scoort te weinig

||||||||||||||

ADO Den Haag Vrouwen was woensdagavond op het sportpark Prinses Irene een maatje te groot voor Excelsior Rotterdam. Het werd maar 4-0, maar de ploeg van trainer Sjaak Polak had eigenlijk meerdere malen het vijandelijke net moeten treffen.

Foto’s: Franca Dobbe

ADO Den Haag Vrouwen kwam goed uit de startblokken en bestookte gelijk het Rotterdamse doel. Dat leverde de nodige kansen op, maar slechts één treffer. In de negende minuut scoorde Jaimy Ravensbergen na voorbereidend werk van Liz Rijsbergen: 1-0.

De Haagse ploeg drukte daarna door en had voordat het eerste half uur verstreken was al een 3-0 voorsprong opgebouwd. Bij een hoekschop van Kirsten van de Westeringh kreeg de bal zoveel effect mee, dat de keepster van Excelsior geen kans zag een treffer te voorkomen: 2-0. Ook Anne Sellies pikte op aangeven van Jaimy Ravensbergen een doelpunt mee: 3-0. ADO Den Haag Vrouwen kreeg nog legio kansen, maar het vierde doelpunt moest toch komen uit een strafschop. Na een handsbal mocht Gwyneth Hendriks aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout: 4-0.

Ook na rust bleef het team van Polak de bovenliggende partij. Kansen om de score op te voeren waren er onder meer voor Romy Speelman, Pleun Raaijmakers, Akke van den Born, Nikkie IJzerman, Manon van Raay en Jannette van Belen. Maar het Rotterdamse doel werd niet meer gevonden in het tweede bedrijf. Keepster Maaike van Klink had een heel rustige avond tussen de palen bij ADO Den Haag Vrouwen.