ADO Den Haag voor het eerst sinds 2009 weer op bezoek bij FC Volendam

ADO Den Haag neemt het vanavond om 20.00 uur voor het eerst sinds lange tijd weer op tegen FC Volendam. Het laatste duel tussen beide ploegen was in het seizoen 2008-2009, toen beide teams nog in de Eredivisie actief waren. FC Volendam zal drie punten willen behalen in eigen huis tegen ADO Den Haag.

ADO Den Haag won het allerlaatste duel op bezoek bij FC Volendam. In januari 2009 won ADO met 0-1 door een doelpunt van Danny Buijs. ADO-routinier Aaron Meijers speelde in dat seizoen nog voor ‘Het andere Oranje’, terwijl Robert Zwinkels onder de lat stond bij ADO. Ook in de twee wedstrijden daarvoor in het seizoen 2007-2008 (2-2, doelpunt Aleksandar Rankovic, eigen goal van Björn Schilder) en het seizoen 2003-2004 (0-2, goals Cedric van der Gun en Roy Stroeve) verloor ADO niet in Volendam.

Voor de laatste thuisoverwinning van Volendam op ADO Den Haag in een eredivisie- of eerste divisiewedstrijd moeten we zelfs terug naar het seizoen 1999-2000. Desalniettemin wordt er veel verwacht van FC Volendam op pagina’s met een voetbal voorbeschouwing, wedstrijdstatistieken en tips voor het opstellen van een voetbalprognose in de op één na hoogste Nederlandse voetbalcompetitie.

Daar waar ADO Den Haag vertrouwen zal putten uit de 2-0 overwinning in de eerste competitiewedstrijd tegen Jong Ajax, zal FC Volendam niet tevreden zijn over het verloop van de eerste competitiewedstrijd. De ploeg van Wim Jonk wordt door de gokkantoren na FC Emmen als grootste titelkandidaat gezien in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam kwam uit bij FC Eindhoven op een 0-2 voorsprong door treffers van Damon Mirani en Daryl van Mieghem. Door een treffer in de blessuretijd van zowel de eerste als tweede helft, gingen de bezoekers met een kater terug naar huis. Robert Mühren, die de vorige twee seizoenen topscorer werd van de Eerste Divisie, wist niet te scoren voor FC Volendam. Kevin Visser (foto), oud-speler van ADO, kwam in de 61e minuut in het veld. Met middenvelder Gaetano Oristanio haalde FC Volendam deze week een nieuwe middenvelder op bij Internazionale. Hij is direct speelgerechtigd tegen ADO. Er wordt vanavond om 20.00 uur afgetrapt in het Kras Stadion.

Lees verder