Vicente Besuijen bij voorlopige selectie Jong Oranje

Een nieuwe lichting van Jong Oranje begint op dinsdag 7 september aan de EK-kwalificatiecyclus 2021-2023. Van de 32 opgeroepen spelers zijn er maar liefst 22 die nog niet eerder bij de voorlopige selectie van Jong Oranje zaten.

Tot die groep behoort ook ADO Den Haag-speler Vicente Besuijen (foto). Ook twee voormalige ADO-spelers staan op die voorlopige lijst. Ex-jeugdspeler en nu door Bayern München verhuurd aan Anderlecht, Joshua Zirkzee en de deze zomer naar sc Heerenveen getransfereerde Milan van Ewijk.

Op dinsdag 7 september is Jong Moldavië om 18.45 uur de eerste tegenstander in de EK-kwalificatie. De wedstrijd wordt gespeeld in de Adelaarshorst in Deventer. Zwitserland, Bulgarije, Wales en Gibraltar zijn de andere tegenstanders waar Jong Oranje in de kwalificatie tegen gaat strijden voor een plek op het EK 2023 in Georgië en Roemenië. De definitieve selectie van 23 spelers wordt op vrijdag 27 augustus bekendgemaakt.

Afscheid

Coach Erwin van de Looi: ,,Voor Jong Oranje begint op 7 september de weg naar het EK 2023. We beginnen met een nieuwe lichting van spelers die na 1 januari 2000 geboren zijn en hebben hiervoor afscheid moeten nemen van een generatie spelers. De vorige EK-kwalificatiereeks is zeer succesvol verlopen en hierdoor waren we voor het eerst sinds 2013 ook weer op het EK. Dit smaakt natuurlijk naar meer en we gaan er met deze nieuwe lichting ook alles aan doen om dit voor elkaar te boksen. Als coach van Jong Oranje kijk ik er in ieder geval erg naar uit om ook met deze nieuwe generatie een goed en hecht team te smeden dat op het hoogste niveau kan meestrijden met de allerbesten.”

Wedstrijdprogramma in 2021

Dinsdag 7 september 2021: Jong Oranje – Moldavië
Vrijdag 8 oktober 2021: Zwitserland – Jong Oranje
Dinsdag 12 oktober 2021: Jong Oranje – Wales
Vrijdag 12 november 2021: Jong Oranje – Bulgarije
Maandag 15 november 2021: Gibraltar – Jong Oranje

EK 2023 in Georgië en Roemenië

Georgië en Roemenië organiseren samen het EK 2023. Het toernooi wordt in juni en juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee die verdeeld worden in acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Dit tweeluik wordt gespeeld in september 2022.

Bron: KNVB Media

Lees verder