Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen laat kansen liggen in Leuven

Na het vierde duel van de voorbereiding keerde ADO Den Haag Vrouwen zaterdag met lege handen terug uit België. Het team van trainer Sjaak Polak schiep tegen Oud-Heverlee Leuven voldoende kansen, maar toonde zich te goedgeefs voor de opponent.

In de eerste helft in Leuven was ADO Den Haag de bovenliggende partij. In de vijfentwintigste minuut leverde dat een verdiende voorsprong op. Pleun Raaijmakers stuurde Kirsten van de Westeringh weg en uit de voorzet van de spelmaakster zette Jaimy Ravensbergen (foto) haar ploeg op voorsprong: 0-1. Niet lang daarna ging een goede mogelijkheid om de kloof te vergroten verloren. Vervolgens profiteerden de gastvrouwen zes minuten voor rust van een te zachte terugspeelbal om op gelijke hoogte te komen: 1-1.

Scherper

Na de pauze kwam OH Leuven scherper uit de kleedkamer. Al na acht minuten resulteerde dat in een voorsprong toen doelvrouw Barbara Lorsheyd zich gewonnen moest geven bij een vrije trap: 2-1. Een minuut later had ADO Den Haag Vrouwen gelijk kunnen maken. De uithaal van Liz Rijsbergen uit een vrije trap van Louise van Oosten eindigde echter op de paal. Vier minuten later zorgde de Leidse dribbelaar opnieuw voor gevaar. Dit keer wist de goalie van Leuven net redding te brengen. Aan de andere kant hield ook Barbara Lorsheyd Leuven een keer van een treffer. De laatste kans voor de wedstrijd was voor Ravensbergen, maar deze was niet aan haar besteed.

Opstelling

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd; Raaijmakers (46. Vonk), Hendriks, Verspaget, Nelemans (46. Douma); Speelman (46. Van Raay), Van de Westeringh (60. Van den Born), IJzerman (60. Van Oosten); Rijsbergen (70. Looijen), Ravensbergen, Sellies (46. Van Belen).

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

 

Lees verder