Aan ‘overnamesoap’ bij ADO Den Haag lijkt einde te komen

Het lijkt niet uitgesloten, dat er deze week alsnog een akkoord gaat komen over de overname van ADO Den Haag. Een groep Haagse zakenlui, onder aanvoering van Jeroen Lentze en Martin Jol, lijkt op weg de aandelen van United Vansen over te nemen.

De groep Lentze/Jol had al een akkoord bereikt met de Chinese eigenaar. Na een soap van vele maanden lijkt er nu toch nog een oplossing te komen. Voor ADO Den Haag is die hard nodig, want de club bivakkeert in zwaar weer. Vrijdag kreeg de club vanuit Zeist bericht dat bij het eerste team in de Keuken Kampioen Divisie drie winstpunten in mindering worden gebracht omdat de club niet tijdig een sluitende begroting kon inleveren. Tegen deze uitspraak is de club overigens maandag in beroep gegaan.

Boekenonderzoek

De partij die de aandelen van ADO Den Haag overneemt moet en de openstaande schulden voldoen en geld vrijmaken voor een doorstart. VI heeft het over een bedrag van zeven miljoen euro dat op tafel moet komen. Naar verluidt is er maandag toestemming gegeven voor een boekenonderzoek.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder