ADO Den Haag geeft weer update over stand van zaken

ADO Den Haag heeft vrijdagochtend weer een update gegeven van de stand van zaken met betrekking tot de overname van de club. De gesprekken met overnamekandidaten zijn nog steeds gaande.

Onderbelicht in de berichtgeving is de rol van vastgoed in de besprekingen. ADO Den Haag speelt in een stadion dat eigendom is van de gemeente, met een huur die voor een Keukenkampioen Divisie club niet is op te brengen. Het stadion van ADO Den Haag is te mooi en te duur voor een club uit de Keukenkampioen Divisie.

Intensiever

Het stadion kan veel intensiever worden gebruikt, waarmee ofwel de huur zou kunnen worden verlaagd ofwel ADO Den Haag meer inkomsten uit het stadion zou kunnen genereren. Overnamekandidaten willen dan ook bij voorkeur het stadion overnemen om het breder te exploiteren en het vastgoed verder te ontwikkelen. ADO Den Haag heeft geen invloed op die verkoop en al helemaal niet met de snelheid waar dat mee zou kunnen plaatsvinden. Complicerende factor daarbij is dat de marktwaarde van het stadion veel lager zou zijn dan de boekwaarde bij de gemeente.

Maanden

Deze situatie duurt al maanden en in die tijd hebben meerdere partijen afgehaakt. ADO Den Haag hoopt dat betrokken partijen over hun schaduw heen kunnen stappen en alsnog met elkaar in gesprek gaan.

Geen hindernissen

De financiële problemen bij ADO Den Haag zijn veroorzaakt doordat de grootaandeelhouder een toegezegde storting niet heeft gedaan, al dan niet omdat de Chinese overheid dat zou verhinderen. De herstructureringsdeskundige heeft de documentatie voor het WHOA-akkoord gereed, maar het wachten is op een nieuwe aandeelhouder die het traject betaalt. Er liggen geen hindernissen binnen ADO Den Haag voor overnamekandidaten, noch bij de directie, noch bij de RvC, noch bij de STA en noch bij de HFC. Alle hindernissen worden veroorzaakt door omstandigheden buiten ADO Den Haag, zoals de KNVB-regelgeving en de eerdergenoemde perikelen rondom het stadion.

Begroting

De huidige directie werkt in afwachting van een nieuwe aandeelhouder reeds aan een sluitende begroting. De herstructurering van ADO Den Haag om het kostenpatroon in lijn te brengen met een club in de Keuken Kampioen Divisie loopt op schema. Ieder dubbeltje wordt omgedraaid. De selectie en staf zijn nog nooit zo klein geweest. De formatie is ook ingekrompen, maar ADO Den Haag is er nog niet. Dit is een pijnlijk proces, we spreken over mensen die jarenlang met ziel en zaligheid voor onze club hebben gewerkt. De directie spreekt zijn waardering uit voor de inzet die desondanks zowel in Rijswijk als in het stadion wordt getoond. De reorganisatie is overigens van bovenaf begonnen. De directie doet het dus anders dan veel andere organisaties. Het management is nu reeds drastisch gereduceerd.

Overleg supporters

Vandaag heeft de directie een overleg met een vertegenwoordiging van de supportersgroepen (FCDH, HB, HCF, Fansupport en HSC) om over de stand van zaken te spreken.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder