ADO Den Haag Vrouwen in het nieuw naar zwaarbevochten zege

|||||||||

ADO Den Haag Vrouwen besloot de oefencampagne zaterdag met een zwaarbevochten zege op Ter Leede. In het enthousiast ontvangen nieuwe uitshirt maakte de ploeg van trainer Sjaak Polak een achterstand nog goed.

Foto’s: Eric de Wit

Acht dagen voor de competitie-opening in het Cars Jeans Stadion tegen Feyenoord wisselde ADO Den Haag Vrouwen goed spel af met mindere momenten. Vanaf de aftrap werd de thuisclub flink onder druk gezet. Romy Speelman (geblokt), Kirsten van de Westeringh (in handen van de doelvrouw en naast), Liz Rijsbergen (geblokt) en Jaimy Ravensbergen (naast) hadden hun geluk al beproefd, toen de Haagse ploeg in de elfde minuut de leiding nam. Speelman speelde Rijsbergen vrij en uit haar voorzet joeg Ravensbergen het leer hard in de hoek: 0-1.

Wie dacht dat er een waterval aan doelpunten zou volgen, kwam bedrogen uit. Kansen creëerde ADO Den Haag genoeg. Voor het doel ontbrak het echter te vaak aan killersinstinct. Bij de eerste mogelijkheid voor Ter Leede in de 36ste minuut was het wel direct raak: 1-1. Met die stand haalden de gastvrouwen de rust, omdat ADO Den Haag niet verder kwam dan nieuwe gemiste kansen en een spetter van Speelman tegen de lat.

In een gewijzigde formatie leken de gasten na de pauze op dezelfde voet verder te gaan. De eerste vijf doelpogingen van ADO Den Haag leverden niets op. De eerste gevaarlijke counter van Ter Leede in de 64ste minuut leidde tot een achterstand: 2-1. Onder aanvoering van Gwyneth Hendriks deden de Haagse vrouwen er een schepje bovenop. Jannette van Belen kopte naast. Hendriks zag een vrije trap uit de hoek gehaald worden. Rijsbergen en nogmaals Hendriks vuurden over. Na een één-twee met Van Belen vond IJzerman in de 78ste minuut de verste hoek: 2-2.

Terwijl donkere wolken zich samenpakten boven Sassenheim joegen de Haagse vrouwen door op de volle winst. De ingevallen Maartje Looijen omspeelde vier minuten voor tijd soepel haar opponent en gaf Van de Westeringh de gelegenheid met het hoofd de hoek te vinden: 2-3.

De opstelling van ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Douma, Hendriks, Verspaget (46. Vonk), Nelemans; Raaijmakers (72. Looijen), Van de Westeringh, Speelman (46. Van Belen); Rijsbergen (72. Sellies), Ravensbergen, IJzerman.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen