ADO Den Haag op bezoek bij tegenvallend NAC Breda

ADO Den Haag neemt het aanstaande vrijdag om 20.00 uur op tegen NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion. De thuisploeg zal de matige seizoenstart willen wegpoetsen tegen ADO Den Haag.

NAC Breda, dat qua statuur behoort tot de grootste clubs van de Keuken Kampioen Divisie, behaalde in de eerste drie competitiewedstrijden slechts twee punten. Een hard gelag voor de ploeg uit Breda, dat mee zal willen spelen om promotie. In de eerste competitiewedstrijd werd uit bij VVV op de valreep met 2-2 gelijk gespeeld, thuis tegen Telstar gaf NAC een 2-0 voorsprong weg (2-2) en ook afgelopen vrijdag kwam het op bezoek bij De Graafschap niet tot winnen (2-0 verlies). Ralf Seuntjens kwam aan de kant van NAC tot drie assists en één goal, waarmee het een speler is om in de gaten te houden.

Vorig seizoen liep NAC, waar het net als bij ADO vaak onrustig is, promotie op een haar na mis. Het verloor de finale van de play-offs van NEC door in de 89e minuut een doelpunt te incasseren. Vorig seizoen stond NAC nog onder leiding van Maurice Steijn, maar ook na het vertrek van Steijn zijn er nog genoeg verbanden te leggen tussen spelers en trainers van beide clubs.

NAC staat inmiddels onder leiding van trainer Edwin de Graaf, die geboren is in Den Haag en in zijn carrière voor zowel ADO Den Haag als NAC Breda uitkwam. De Graaf was van de zomer van 2017 tot en met januari 2020 assistent van Maurice Steijn bij ADO, waar hij abrupt vertrok na een privé-incident met toenmalig ADO-speler Danny Gorter. De Graaf ging een half jaar later als assistent-trainer mee met Maurice Steijn naar NAC, om deze zomer het stokje over te nemen van Steijn, nadat laatstgenoemde opstapte na bedreigingen aan hem en zijn gezin. Voor ADO-speler Sem Steijn, zoon van Maurice Steijn, zal het dan ook een beladen wedstrijd zijn.

ADO-trainer Ruud Brood speelde acht seizoenen bij NAC en was van de zomer van 1997 tot en met de zomer van 2004 assistent-trainer bij NAC Breda onder Henk ten Cate en was van maart 2019 tot en met december 2019 kortstondig eindverantwoordelijke bij NAC Breda. Na zijn gedwongen vertrek uit Breda op oudejaarsdag, haalde Brood flink uit naar de clubleiding van NAC, die hij als ‘volkomen ongeschikt’ verklaarde. Aan de kant van NAC vinden we bovendien Danny Bakker (foto), Thom Haye en Dion Malone terug, allen spelers met een verleden bij ADO Den Haag.

De vorige 2 ontmoetingen tussen NAC en ADO, destijds nog in de Eredivisie in het seizoen 2018/2019, eindigden allebei in een 1-1 gelijkspel (goals van ADO gemaakt door Melvyn Lorenzen en Nasser El Khayati). Het is dan ook geen verrassing dat Sportytrader, een website met voetbal voorspellingen voor voetbalcompetities zoals de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie (maar ook met informatie over bookmakers, sportweddenschappen bonussen, live uitslagen en quoteringen), verwachten dat de wedstrijd NAC-ADO van aankomende vrijdag eindigt in een gelijkspel. De vorige uitoverwinning van ADO op NAC dateert van 30 september 2017, toen het met 0-1 te sterk was door een doelpunt van Tom Beugelsdijk. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Edwin van de Graaf.

Lees verder