Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Behalve keepers alles bij het oude”

HBS begint op Craeyenhout voor eigen aanhang aan de competitie. Emmen is de tegenstander van de formatie van trainer Bas Steffens (foto). Veel veranderingen waren er niet bij HBS, alleen kwamen er twee nieuwe doelverdedigers.

Tekst: Ton Beije

Trainer Steffens kijkt in ieder geval op een positieve manier terug op de oefenperiode. ,,De voorbereiding is altijd een leuke periode in het seizoen vind ik. Het is vaak lekker weer, leuk om iedereen weer fris en gretig op het veld te zien en natuurlijk om de supporters weer langs de lijn te mogen begroeten.”

Insteek

,,We hebben vier duels gespeeld”, gaat Steffens verder. ,,Niet heel veel maar voor vier weken voorbereiding de juiste insteek voor ons. De eerste weken zullen daarom ook nog een verlengde van onze voorbereiding zijn, waarin we natuurlijk wel onze resultaten zullen moeten boeken. Qua belasting (training/wedstrijden) was dit in overleg met de medische staf de beste keuze voor ons.”

Herkenbaar

Bij HBS weinig mutaties, dus kan Steffens voortborduren op hetgeen hij al wist. ,,We hadden al een goed beeld van onze groep omdat buiten onze huidige keepers er verder helemaal niets is veranderd. Ook in deze afgelopen periode hebben we weer een duidelijk beeld gekregen hoe iedereen ervoor staat”, laat hij weten. ,,Dus buiten de verandering van onze keepers is alles bij het oude gebleven. Een bewuste keuze van ons omdat we veel vertrouwen hebben in deze spelersgroep en HBS verder graag een herkenbaar elftal ziet, zowel binnen als buiten de lijnen.”

Afwezigen

HBS kent in de selectie twee afwezigen. Boris van den Berg en Ian Baggerman zijn beiden niet inzetbaar. Steffens heeft getracht om toch de nodige informatie te verkrijgen over tegenstander Emmen. Hij: ,,Ik heb afgelopen week contact gehad met twee trainers uit die regio die mij wat info konden verschaffen over Emmen. Verder moeten wij vooral in deze eerste wedstrijd van onze eigen kracht uitgaan en zorgen dat we met een overwinning gaan starten. Ik verwacht een wedstrijd waarin wij veelal zelf het initiatief moeten pakken en het deels ook krijgen van Emmen. Het is aan ons om het tempo en de intensiteit in de wedstrijd te bepalen.”

Zin

Ook bij HBS hunkert men naar de start van de competitie. Steffens: ,,Iedereen heeft er zin in om weer met het serieuze werk te beginnen. Dit merk je aan alles binnen de groep en binnen de vereniging. Mooi dat we weer mogen en we hopelijk ook gelijk kunnen laten zien hoe we het voetbal gemist hebben.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder